Social 31 Mai 2009 14:14
Riscurile de securitate informatica produc tot mai multe daune in organizatii, de aceea amenintarile de securitate necesita o abordare strategica, ofensiva si defensiva. Solutiile de filtrare web pot preveni criminalitatea informatica, protejand organizatiile atat din exterior, cat si din interior.

Tema a fost dezbatuta la evenimentul CyberSecurity, unde au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor de stat abilitate in domeniu: SRI, IGPR, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, precum si furnizori de solutii de securitate IT.

Conform datelor prezentate la Bucuresti de Paul Williams, Chief Technology Officer al Gray Hat Research Corp (companie americana de cercetare si consultanta in securitatea informatica), desi numeroase companii investesc bugete importante in protectia informatica dinspre exterior (firewall, solutii antivirus etc), aceasta nu este deloc eficienta daca se ignora amenintarile din interiorul organizatiilor.

In acest context, Ovidiu Constantin, General Manager al companiei producatoare de solutii de securitate web RnD Software, a prezentat Livigent, o solutie care rezolva problema criminalitatii informatice din interiorul organizatiilor. Livigent filtreaza continutul web accesat din reteaua unei organizatii, astfel incat, continutul considerat malitios sau nepotrivit, in functie de politicile companiei, este blocat, iar informatiile confidentiale sunt impiedicate sa paraseasca reteaua.

Livigent realizeaza o filtrare pe baza de continut, in timp real. Abordarea clasica a filtrarii de continut se bazeaza pe solutiile de filtrare care blocheaza complet site-urile, in functie de URL-uri. Aceste solutii sunt ineficente din cauza numarului crescut de URL-uri disponibile si a disocierii frecvente a continutului de URL.

Spre deosebire de aceste solutii clasice de filtrare, Livigent propune o abordare inovatoare care se potriveste cu expansiunea rapida a Internetului in prezent: Livigent analizeaza continutul web, livrand ulterior continutul filtrat in timp real. In acest mod, este blocat accesul la site-uri cu continut nepotrivit, indiferent cat de recent a fost creata pagina respectiva, si judecand strict in functie de continutul sau, nu de denumirea URL-ului.

Participantii la conferinta CyberSecurity au subliniat faptul ca politicile de securitate din organizatii ti solutiile tehnice de prevenire a criminalitatii informatice trebuie sa fie foarte bine coordonate, ti depind unele de altele. Livigent permite accesul la informatiile considerate relevante pentru angaja?ti prin politica de securitate a organizatiei ti blocheaza accesul la continutul nepotrivit sau protejat prin drepturi de autor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.