Social 28 Mai 2009 13:08
Ambasadorul Romaniei in Franta, Teodor Baconsky ilustreaza in "111 incursiuni in Cotidianul romanesc" fata ascunsa a romanilor: legile atractiei si respingerii dintre Romania, UE, America, Rusia, baronii si fosta nomenclatura, jihadul, petrolul si gazele naturale, emigratia, internetul, alegerile, bogatii si saracii, Bucurestiul de azi, spitalele, cliseele de gandire, comunistii, tranzitia, clasa de mijloc, clasa politica, elitele si intelectualii.
Lansarea Volumului 111 incursiuni in Cotidianul romanesc va avea loc miercuri, 3 iunie, incepand cu ora 18:30, la sediul BRD din bulevardul Ion Mihalache, numerele 1-7. La evenimentul de lansare vor lua cuvantul Grigore Arsene - Director General Curtea Veche Publishing, Patrick Gelin - Presedinte-Director General BRD-Groupe Société Generale, Devis Grebu - ilustrator editorialist al ziarului Cotidianul, si Emil Hurezeanu - Presedinte al Grupului Realitatea-Catavencu.

Cu ocazia evenimentului de lansare a volumului va fi vernisata si expozitia a 24 de ilustratii originale din cuprinsul cartii, de a carei ilustratie s-a ocupat graficianul de renume international Devis Grebu.

Teodor Baconsky
a ocupat in perioada 1997-2001 pozitia de ambasador al Romaniei la Sfantul Scaun, ulterior fiind numit in aceeasi pozitie in Republica Portugheza. Din 21 ianuarie 2005 pana in septembrie 2006 a ocupat pozitia de secretar de stat pentru Afaceri Globale in MAE. A primit Marea Cruce a Ordinului Pius al IX-lea din partea Vaticanului, Ordinul Sfintei Agatha din partea Republicii San Marino, Ordinul National pentru Merit din partea Portugaliei si Steaua Solidaritatii Italiene. De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing au mai aparut titlurile Insula cetatii.Jurnal parizian(2005) si Turn inclinat (2007).

Devis Grebu a expus lucrari in peste 10 tari, printre care Franta, Germania, USA, China, Japonia. In 2004, a avut o expozitie personala la Muzeul National al Chinei care s-a bucurat de un mare succes. O monografie dedicata creatiei sale grafice a fost publicata la New York de prestigioasa editura de carti de arta Rizzoli, fiind cea de-a doua prezentare a operei unui artist de origine romana dupa cea consacrata operei lui Brancusi. In 1990 i-a fost decernat premiul Academiei Romano-Americane, printre laureatii acestuia numarandu-se de-a lungul timpului Eug?ne Ionesco si Mircea Eliade. De asemenea, a obtinut pentru seriile de timbre publicate de doua ori Marele Premiu „San Gabriele”, prima data in Italia (1969) si apoi in Israel (1973). Din noiembrie 2004, este ilustrator-editorialist al ziarului Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.