Social 26 Mai 2009 02:09
Bucurestiul, care inainte de venirea lui Nicoale Ceausescu la putere era supranumit "Parisul din Est", este un oras in continua transformare, nota cotidianul irlandez "Irish Times" in editia de ieri. Marele minus al capitalei Romaniei este traficul, de care "trebuie sa te feresti, ca pieton, chiar si pe trotuare".


Bucurestiul incepe sa-si recapete stralucirea de dinainte de Nicolae Ceausescu, scrie Adrienne Cullen pentru cotidianul irlandez "Irish Times". Articolul este primul care arata si partea pozitiva a Bucurestiului, cu toate ca nu prezinta toate aspectele turistice ale acestuia, cum ar fi biserici, manastiri si palate care nu au legatura cu mostenirea comunista.

In ochii jurnalistei, Bucurestiul a evoluat foarte mult fata de acum 19 ani, cand a venit pentru prima data in tara pentru o vizita de documentare in legatura cu sistemul de adoptii. Jurnalista marturiseste ca s-a inselat atunci cand a spus ca Romania este o tara supusa dictaturii si incapabila sa se modernizeze. Imaginile de la inceputul anilor ’90, cu "Aeroportul Otopeni situat in afara Bucurestiului, cu putine lumini si controlori vamali taciturni", s-au modificat semnificativ.


"La fel ca si in Irlanda, fondurile europene au inceput sa faca diferenta", scrie Adrienne Cullen. Autoarea noteaza ca, inainte ca Ceausescu sa se instaleze la putere, in 1965, Bucurestiul era un centru cultural cu o numeroasa societate a cafenelelor, restaurante elegante, teatru si opera impresionante, iar oamenii – deschisi si prietenosi. Una dintre schimbarile cele mai importante a fost aparitia multor hoteluri noi care pot satisface aproape orice buzunar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.