Social 26 Martie 2009 12:16
Gigi Becali a facut inca din 2000 o plangere la DNA in legatura cu terenurile Universitatii de Agronomie, finantatorul Stelei spunand ca in acest caz ar fi implicat si fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"In 2000 am facut o sesizare cu plangere la DNA impotriva lui Alecu (n.r. Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti). Principala mea nemultumire era ca oferta mea de asociere nu a fost luata in seama, desi era mult mai buna decat oferta pe care o facuse Popoviciu (n.r. omul de afaceri Puiu Popoviciu). De asemenea, in acea sesizare, eu am dat detalii si despre modul in care a castigat Popoviciu licitatia. In 2003, mi-a venit o adresa de la DNA, in care se spunea ca totul s-a facut corect si ca nu exista niciun fel de problema", a declarat Becali pentru NewsIn.

Finantatorul Stelei a precizat ca eventualele inregistrari de la dosar nu contin declaratii ale lui Alecu sau Popoviciu, ci ale unor intermediari ai afacerii, motiv pentru care el crede ca cei doi nu vor sta inchisi mai mult de o zi.

Becali a mai spus ca inclusiv fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar fi implicat in aceasta afacere, pentru o ordonanta pe care acesta a dat-o in mandatul sau.

Dosarul de la DNA in care sunt cercetati omul de afaceri Puiu Popoviciu si Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Baneasa, se refera la terenuri ale Universitatii pe care Popoviciu ar fi construit un complex rezidential, spun surse judiciare.

Alecu este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, iar Puiu Popoviciu pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, adauga aceleasi surse, cei doi fiind acuzati de "asociere in participatiune".

Potrivit surselor, DNA il cerceteaza pe Alecu pentru vanzarea unor terenuri ale Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Baneasa catre Popoviciu, pe care omul de afaceri a ridicat un complex rezidential.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, retinut de DNA

Surse judiciare, au declarat, pentru NewsIn, ca retinerile de marti au originile intr-un dosar mai vechi, din 2007, in care era cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu si Ion Alecu in legatura cu o asociere imobiliara dubioasa.

La instrumentarea respectivului dosar lucrau ofiterii Cornel Serban si Petre Pitcovici, impreuna cu un alt ofiter judiciar din cadrul DNA. Potrivit acelorasi surse, pentru a primi o solutie de neincepere a urmaririi penale, Popoviciu ar fi incercat influentarea anchetatorilor. Serban si Pitcovici ar fi facut presiuni asupra ofiterului judiciar de la DNA pentru a obtine solutia favorabila pentru Popoviciu. Politistul de la DNA s-a autodenuntat, lucru ce a permis retinerea celor implicati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.