Social 19 Martie 2009 13:38
Euromedic Romania inaugureaza saptamana viitoare cel de-al optulea centru de diagnostic imagistic, in urma unei investitii de doua milioane de euro. Noul centru, localizat in Focsani, este dotat cu cele mai noi tehnologii de imagistica medicala si este deservit de o echipa prestigioasa de specialisti.

Pacientii din Focsani si nu numai, pot beneficia de investigatii complexe de specialitate - Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN), Tomografie Computerizata (CT) cu si fara contrast si Osteodensitometrie DEXA. De asemenea, in cadrul centrului sunt disponibile si consultatii de neurologie, oncologie si endocrinologie.

"Deschiderea unui centru de diagnostic imagistic in Focsani reprezinta raspunsul nostru la nevoile pacientilor din judetul Vrancea. Este o investitie importanta, de aproximativ 2 milioane de euro si ne dorim ca un numar cat mai mare de pacienti sa beneficieze de serviciile de inalta calitate oferite in toate centrele Euromedic Romania. Am inceput demersurile in vederea contractarii investigatiilor cu CASJ Vrancea si speram ca in scurt timp sa putem furniza aceste servicii si in cadrul contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate, pentru pacientii asigurati", a declarat Dr. Anca Petca, Presedintele Grupului Euromedic in Romania.

Despre investigatiile RMN, CT si DEXA

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) este o metoda imagistica de inalta performanta neinvaziva si neiradianta care utilizeaza un camp magnetic puternic pentru a obtine imagini multiplanare ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, oferind imagini clare si detaliate ale diferitelor tesuturi moi (tumori, vase, organe interne), putand fi evidentiate chiar si leziuni milimetrice. RMN-ul este metoda de electie in afectiunile sistemului nervos, genital si a celui musculoscheletal.

Tomografia computerizata (CT) este o investigatie imagistica ce permite studierea corpului uman in sectiuni axiale cu ajutorul razelor X. Investigatia este utila pentru investigarea plamanilor, abdomenului si pelvisului, a sistemului cardiovascular si a celui osos. In plus, aceasta investigatie poate fi efectuata si pacientilor aflati in stare grava, cu functii vitale instabile, fiind recomandata in cazul traumatismelor intrucat furnizeaza rapid date legate de eventuale hemoragii interne sau leziuni grave. CT-ul este, de asemenea, util in ghidarea biopsiilor, evacuarea unor colectii, drenarea unor abcese si in stabilirea planului de tratament in radioterapie.

Osteodensitometria (DEXA) reprezinta o metoda curenta de determinare a densitatii osului si implicit a rezistentei lui. Metoda este folosita in diagnosticul si monitorizarea tratamentului osteoporozei, afectiune des intalnita la femeile peste 45 ani. Tratamentul osteoporozei previne riscul de fracturi, crescand rezistenta osului.

Euromedic International este o companie olandeza, avandu-i ca actionari pe Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences si Montagu Private Equity, ce reuneste peste 5.500 de profesionisi in domeniul medical. Compania opereaza 185 de centre de diagnostic si dializa in Polonia, Ungaria, Romania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Ceha, Federatia Rusa, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Bulgaria si Elvetia.

Centrul de la Focsani este cel de-al optulea centru Euromedic de diagnostic imagistic de inalta performanta si medicina nucleara din Romania, alaturandu-se celor de la Arad (2002), Constanta (2003), Petrosani (2004), Fundeni (2004, in Bucuresti), Medgidia (2007), Pascani (2008) si Iasi (2008).

In mai 2008 Euromedic a adus, in premiera in Romania, echipamentul PET/CT, cea mai inalta tehnologie in domeniul imagisticii si medicinei nucleare. Pe langa serviciile de diagnostic imagistic si radiologic, centrele Euromedic Romania furnizeaza si o gama larga de servicii clinice (consultatii) in ambulatoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.