Social 14 Martie 2009 15:41
"Absolut love", un spectacol de teatru in regia lui Titus Scurtu, dupa piesa "What the night is for" a cunoscutului dramaturg Michael Weller, a fost jucat joi seara in vitrina unui concept store din Bucuresti.
Piesa “What the night is for” (2002) ("La ce poate servi o noapte", n.r.), scrisa de Michael Weller, expune, intr-o camera de hotel, drama a doi indragostiti, care se reintalnesc dupa 10 ani de existente separate. Fiecare a incercat sa-si construiasca, in acest interval, propria familie. O cina romantica se transforma, pe nesimtite, intr-un prilej de meditatie asupra dorintelor, neimplinirilor, cautarilor personale, dar poate deveni si inceputul unei noi promisiuni.

O piesa intensa, preluata cu titlul “Absolut love” de catre tanarul regizor Titus Scurt, excelent jucata de actorii Andreea Gramosteanu si Marin Grigore, pusa in scena in ambianta neconventionala a concept store-ului Spatio Studio de pe str. Smardan 27, din Bucuresti, in scenografia eleganta a Corinei Gramosteanu.
“Am tradus piesa impreuna cu cei doi protagonisti, Andreea Gramosteanu, actrita la Teatrul foarte Mic din Bucuresti si care face parte din proiectul “Mondenii” si cu Marin Grigore, actor la teatrul Tony Bulandra, din Targoviste. M-am gandit la ei din primele clipe in care am citit piesa. Ca proiect independent, aveam mai multa libertate, puteam sa o facem pe gustul nostru. Noi credem ca gustul nostru se apropie foarte mult de cel al publicului. Ii asteptam la spectacol pe cei pasionati nu neaparat de teatru, cat de sentimente autentice”, a declarat joi seara, pentru Newsin, regizorul piesei.

Piesa “Absolut love” va avea premiera pe 2 aprilie, in Clubul La Scena, din Bucuresti.
Michael Weller este un dramaturg cu studii muzicale, care revine in piesele si scenariile sale asupra unor subiecte cum ar fi efectele razboiului din Vietnam, prin extensie, ale politicii anilor ’60, dar si complicatiile relatiilor de cuplu.

El este autorul scenariului celebrului musical “Hair” din 1979, al scenariului de film “Ragtime” (“Vremuri de restriste”, 1981, nominalizat la Oscar un an mai tarziu), regizate de cunoscutul regizor Milos Forman, dar si al pieselor “Moonchildren” (1971) ("Copiii lunii", n.r.) si “Spoils of war” (1988) ("Rasfatati de razboi", n.r.), jucate pe cele mai importante scene londoneze si americane de teatru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.