Social 9 Martie 2009 15:00
In cadrul operatiunii "Strada 2009", organizata la nivel national, au fost prinsi 4.559 de infractori si 250 de urmariti general, fiind date amenzi in cuantum de 24 milioane de lei, potrivit datelor prezentate de Ministerul Admistratiei si Internelor.
Actiunea a inceput la data de 23 februarie 2009 si se va desfasura pana la sfarsitul lunii martie 2009.
Scopul actiunii este acela de a coordona unitar actiunile structurilor de ordine si siguranta publica, adica Politia, Jandarmeria si Politia de Frontiera. Potrivit rezultatelor partiale, media actiunilor a fost de 13 pe zi, acestea avand loc in fiecare judet al tarii. Totodata, au fost constatate 7000 de infractiuni, jumatate dintre acestea fiind in flagrant.

Seful Politiei Romane, Petru Toba, aratat ca au fost destructurate 9 grupari de crima organizata, efectuandu-se peste 190 de perchezitii imobiliare, fiind confiscate 50 de arme albe, 4 arme cu glont si 4 cu gaz. Totodata, Toba a precizat ca numarul gruparilor infractionale a crescut de la 347 la inceputul anului, la 376 la sfarsitul lui februarie. Ca urmare a raziilor politiei, anul acesta au fost arestati preventiv 108 indivizi.
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat, duminica, dupa o videonconferinta cu sefii din MAI si cu cei ai structurilor de ordine publica din tara, ca nu va avea nicio ezitare sa schimbe sau sa dea afara angajati care nu isi fac treaba.

"Cine isi face treaba ramane, cine nu pleaca", a afirmat ministrul, dupa videoconferinta in care s-au prezentat concluziile actiunii "Strada 2009". "Nu voi avea nicio ezitare sa schimb sau sa dau afara orice persoana, indiferent de rangul sau pozitia pe care o detine in structurile de aplicare a legii, in situatia in care constat ca nu isi face treaba", a continuat ministrul.

Actiunea "Strada 2009" are in vedere reducerea criminalitatii stradale. "Am facut si facem in continuare o evaluare a modului in care in fiecare judet si Capitala Romaniei se desfasoara aceasta actiunea, "Strada 2009", si pot sa va spun ca avem si cateva concluzii: nu in toate judetele cooperarea dintre Politie si Jandarmerie se realizeaza pe cateva coordonate foarte bune. Ceea ce inseamna ca masurile pe care le-am dispus sunt ca aceste patrule mixte, Politie-Jandarmerie, de interventie in zonele cu o criminalitate crescuta, sa fie o actiune la un nivel cu totul si cu totul deosebit (...) Am cerut Politiei si Jandarmeriei ca acolo unde au date si fapte ca actiuneaza clanuri de interlopi, aceasta actiune sa aiba un caracter zilnic", a declarat Dan Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.