7 Iunie 2005 , de R.N. in Social

Premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat hotararea de finalizare a procesului de retrocedare a lacasurilor de cult de la Oradea, Gherla si a bisericii "Sfantul Vasile" din Bucuresti confiscate in perioada comunista, afirmand totodata disponibilitatea Guvernului de a sprijini financiar lucrarile de reparatii si restaurare a Catedralei ortodoxe din Oradea si a Bisericii ortodoxe din Gherla. "Rezolvarea deplina a problemei proprietatii si inlaturarea consecintelor istorice ale confiscarii imobilelor de catre regimul comunist, inclusiv in ceea ce priveste imobilele care au apartinut cultelor religioase, este un obiectiv asumat de Guvern", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a exprimat vointa BOR de a transmite Bisericii Greco-Catolice cele doua catedrale imediat ce vor fi finalizate lucrarile de reparatii si restaurare, anuntand deschiderea Bisericii Ortodoxe Romane pentru continuarea dialogului ecumenic cu celelalte confesiuni religioase. Episcopia Greco-Catolica de Maramures asteapta ca Guvernul sa solutioneze si revendicarile greco-catolicilor pentru bisericile din Satu Mare si Baia Mare.

Sursa: Realitatearomaneasca.roTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Trei biserici ortodoxe vor fi retrocedate greco-catolicilor.