Criza financiara ii impinge pe angajatori sa forteze nota pentru a reduce numarul salariatilor, incalcand astfel legea. Demisia sub amenintare este o practica frecventa in randul angajatorilor fortati sa faca rapid reduceri de personal.

Patronii aleg calea cea mai rapida de a scapa de personal si incearca sa-si convinga angajatii sa plece singuri, cand nu mai pot achita salariile sau orele suplimentare.

Daca oamenii nu sunt de acord sa plece de bunavoie, se recurge la presiuni. Silviu Bulat, angajat la o fabrica de mobilier, a fost informat de sefi ca trebuie sa demisioneze. „Stiam ca in acest caz ramaneam fara ajutor de somaj. Am refuzat”, a spus acesta.

Dupa reclamatii depuse la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), agresiunile verbale impotriva lui Bulat s-au inmultit. Acum are un dosar cercetat de o comisie ITM, pentru ca angajatorii vor sa-l concedieze disciplinar.

„Avem zeci de plangeri ale angajatilor, potrivit carora patronii fie nu achita salariile compensatorii, fie recurg la amenintari pentru a convinge oamenii sa demisioneze”, a spus Mihaela Grigoras, purtator de cuvant la ITM Timis.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.