Negocierile dintre Ministerul Culturii si familia de Habsburg, care detine Castelul Bran, cu privire la soarta colectiilor ce apartin statului si care se afla in prezent in castel au fost inghetate, au declarat pentru NewsIn surse apropiate negocierilor.

In cursul vizitei in Romania, familia Habsburg a avut o intrevedere pe 29 ianuarie 2009 cu ministrul culturii, Theodor Paleologu, pentru a clarifica soarta colectiilor care sunt expuse in prezent in Castelul Bran si modalitatea prin care actualul muzeu Bran va continua sa functioneze, dupa expirarea perioadei de trei ani in care statul a administrat castelul ulterior restituirii acestuia.

La acel moment, cele doua parti au discutat mai multe variante, tinand cont de faptul ca statul roman nu ar avea unde sa depoziteze in prezent colectiile din Castelul Bran, daca ar decide sa nu le mai lase in castel, au precizat, pentru NewsIn, sursele mentionate.

Variantele discutate au inclus la momentul respectiv posibilitatea incheierii unui contract de inchiriere prin care s-ar fi prevazut mentinerea colectiilor in cadrul castelului in schimbul unei remuneratii catre Ministerul Culturii.

"In prezent, negocierile dintre ministerul Culturii si familia de Habsburg au fost inghetate, ca urmare a unor neintelegeri pe plan financiar referitoare la suma ceruta de Ministerul Culturii pentru chirie, care nu a fost acceptata de proprietarii castelului"
, au declarat pentru NewsIn surse apropiate negocierilor.

Familia Habsburg ar putea infiinta o societate in Romania pentru gestionarea castelului Bran incepand cu sfarsitul lunii mai, cand intra efectiv in posesia sa, aceasta fiind cea mai plauzibila varianta pentru administrarea castelului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.