Cei care incalca regulile de circulatie nu mai scapa de amenzi pentru ca aparatura electronica nu ia spaga
Radare stationare si camere video vor fi amplasate in zonele cu o frecventa crescuta a accidentelor de circulatie. Inspectoratul General al Politiei Romane si Centrul Regional de Siguranta Rutiera (IRSA-Romania) au semnat un protocol de cooperare in acest sens. in etapa-pilot a proiectului "ProSiguR", destinata oraselor Bucuresti si Timisoara, IRSA-Romania va furniza aparatura radar si camere de inregistrare pentru identificarea soferilor care nu respecta regulile de circulatie. Datele obtinute cu ajutorul acestor mijloace tehnice vor fi transmise unui dispecerat care va functiona la Politia Rutiera, unde, in mod automat, se va realiza identificarea contravenientilor.

Amenzile vor fi trimise prin posta. Sistemul va functiona 24 de ore din 24 si are capacitatea de prelucrare de 30.000 de amenzi pe zi. Pe langa caracterul preventiv, cea mai importanta consecinta este "toleranta 0" a aparaturii electronice la spagi. "ProSiguR" va fi dezvoltat la nivelul tuturor localitatilor mari, obiectivul principal fiind reducerea numarului victimelor accidentelor de circulatie, prin combaterea traversarii intersectiilor la culoarea rosie a semaforului si a incalcarii regimului de viteza. Banii pentru echipamente vor fi recuperati esalonat printr-o cota-parte din amenzile incasate. La finele contractului, echipamentele vor deveni proprietatea municipalitatilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.