Bugetul Institului Cultural Roman, in valoare de 44 milioane de lei, a fost avizat favorabil, miercuri, de Comisiile de Cultura din Parlament cu doua abtineri si fara niciun vot impotriva.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera superioara, a apreciat ca suma propusa este mare, opiniind pentru o suma mai mica, de 40 milioane de lei.

Bugetul ICR a fost prezentat de vicepresedintele institutiei, Mircea Mihaies.

Potrivit lui Horia Roman Patapievici, al carui mandat in fruntea institutiei a fost prelungit, din cauza reducerii cu 40% a bugetului ICR, anul 2008 a insemnat o pierdere importanta de imagine. "2008 a fost primul an cand nu ne-am putut tine promisiunile", a declarat recent Patapievici pentru NewsIn. Acesta considera ca, daca ICR va primi cele 11 milioane de euro, va trebui sa se repozitioneze "fata de partenerii, pentru a relua seria initiavelor si a programelor stabilite cu acestia".

Institutul Cultural Roman a fost infiintat in baza Legii 356/2003, prin reorganizarea Fundatiei Culturale Romane si a Editurii Fundatiei Culturale Romane. Conducerea Institutului este asigurata de un consiliu de conducere, un comitet director si de presedinte. La inceputul anului, Horia Roman Patapievici a fost reconfirmat de presedintele Traian Basescu in frunte institutiei.

Institutul este finantat din venituri proprii si din subventii de la bugetul de stat, precum si din donatii si sponsorizari. Activitatea externa a Institutului se desfasoara in principal prin cele 17 institutele culturale romanesti din strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.