Salariatii de la Celrom, fostul combinat de celuloza si hartie din Drobeta Turnu Severin, au protestat, luni dimineata, in curtea unitatii, nemultumiti de faptul ca reluarea activitatii a fost din nou amanata si ca nu si-au primit salariile din luna septembrie, transmite corespondentul NewsIn

Angajatii fusesera informati, in urma cu o luna, ca in data de 9 februarie pot sa revina la munca. Numai ca, la primele ore ale diminetii de luni, acestia au fost anuntati de directorul tehnic, Valentin Nuta, ca portile societatii vor ramane inchise pana pe data de 1 martie.

"Pe 12 ianuarie ni s-a spus sa venim astazi, 9 februarie, la munca, iar acum suntem tratati cu indiferenta. Managerul nici macar nu s-a obosit sa vina sa ne spuna ca nu se reia munca, ne sfideaza pur si simplu. Cu actuala conducere nu mai avem nicio speranta ca lucrurile se vor redresa la fabrica”, a declarat Ion Cretan, maistru la sectia hartie, salariat la Celrom de peste 35 de ani.

Combinatul de Celuloza si Hartie Celrom Drobeta Turnu Severin se afla in momentul de fata in prag de faliment. Inglobata in datorii imense, de circa 14 milioane de euro, uzina nu mai este alimentata cu energie electrica din data de 19 ianuarie, din cauza neplatii facturilor.

Cei 800 de salariati ai societatii au fost trimisi acasa in somaj tehnic, doar 40 de angajati mai lucreaza, asigurand paza. „Aceste 30-40 de persoane care mai lucreaza sunt un fel de plantoane. Restul au fost trimisi acasa de conducere. Nu stim prin ce modalitati si cum. Cred ca o ancheta ar fi binevenita la Celrom si de asemenea sa fie anchetat si managerul Vasile Fanea”, a afirmat reprezentantul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Murgan. Directorul tehnic, Valentin Nuta, a refuzat sa faca vreo declaratie.
Celrom si-a intrerupt activitatea in data de 22 decembrie 2008, toti cei 800 de salariati fiind trimisi in concediu de odihna pana in data de 12 ianuarie. Pe 13 ianuarie, cand ar fi trebuit sa inceapa lucrul, oamenii au aflat ca productia nu poate fi reluata intrucat nu sunt bani pentru a cumpara materie prima.
In luna noiembrie 2008, producatorul de hartie si carton ondulat Celrom SA a solicitat din partea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un ajutor de stat individual pentru continuarea activitatii societatii sau a unei scrisori de garantie bancara necesara obtinerii unui credit bancar.

Actionarul majoritar la Celrom este AVAS, cu 51%, urmat de Asociatia Salariatilor, cu 39%, si SIF Banat Crisana cu 10%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.