Comitetul Natiunilor Unite privind Drepturile Copilului va analiza astazi, in sesiune de lucru, Raportul Periodic al Guvernului Romaniei privind implementarea Conventiei UN privind Drepturile Copilului in Romania.
Comitetul Natiunilor Unite a invitat Organizatia Salvati Copiii pentru a-si prezenta punctele de vedere. Acestea au fost incluse intr-un Raport Alternativ transmis deja Comitetului in octombrie 2008.

La sesiunea anterioara, din martie 2003, Comitetul Natiunilor Unite privind Drepturile Copilului a transmis Guvernului Romaniei saizeci si doua de recomandari pentru imbunatatirea sistemului de protectie a copilului din Romania, prin: crearea de servicii sociale, schimbari legislative si programe de dezvoltare a cooperarii cu organizatii neguvernamentale. La momentul respectiv, Comitetul considera ca Romania inca intampina dificultati legate de tranzitia la o economie de piata, mentionand nivelul ridicat al somajului, accentuarea saraciei, deteriorarea serviciilor de ingrijire medicala primare si a altor servicii sociale, elemente ce afectau negativ familiile cu copii.

Comitetul este format din 18 experti independenti care analizeaza periodic (la interval de 5 ani) progresele inregistrate de tarile care au ratificat Conventia cu privire la Drepturile Copilului, formuland recomandari statelor semnatare. In acest an, raportorul pentru Romania este Maria Hertog (Ungaria).

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care promoveaza de 18 ani drepturile copilului, in acord cu Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membra a Aliantei Internationale Salvati Copiii, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri si desfasoara programe in peste 120 tari.

Salvati Copiii Romania este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii din familii sarace, copiii victima a violentei, copiii victime ale exploatarii prin munca, copiii strazii, copiii refugiati, copiii din comunitatile dezavantajate, copiii cu dizabilitati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.