Daca vreti sa aflati 'Ce n-a avut loc in prompter', Lucian Mandruta promite sa va dea cateva lamuriri in noua sa carte, dezvaluindu-ne ca sub masca zimbitoare, destinsa de la televizor se ascunde defapt un chirurg care face multiple incizii exploratorii Romaniei de azi.
Curtea Veche Publishing si Lucian Mandruta va invita marti, 10 februarie, la ora 12:00, la evenimentul de lansare a cartii Ce n-a avut loc in prompter, la libraria Diverta Magheru. Lucian Mandruta va asteapta cu o serie de surprize si cu 2 invitati speciali: Marius Chivu si Doina Rusti.

Ce n-a avut loc in prompter aduna laolalta articolele publicate in revista Dilema veche de autor, in calitatea sa de colaborator la aceasta publicatie.

Lucian Mindruta afirma dupa scrierea acestei carti: „Acum citeva zile am trecut prin Pantelimon si-am vazut blocul copilariei mele: in picioare inca. Inca, pentru ca-mi pare ca-s vreo mie si ceva de ani de la cravata de pionier, de la prima fata care m-a luat de mana (exact asa, nu invers!) si primul cutremur, de circa 7,2 grade pe scara Richter, din viata mea de decretel.“

Realizate intr-un stil oral, direct, precis, alert, nemilos textele sunt incarcate de un subtil umor negru, de buna calitate, abordand o paleta diversificata de subiecte. Celebritatea si Romania autista, kilu' de literatura si tirgurile de carte, decreteii (din care face parte generational si autorul) la putere sunt puse sub lupa si analizate subtil dar usturator. Nu sunt excluse nici alte aspecte ale acestei Romanii mereu surprinzatoare precum viata fara idoli, brandul de tara si „tarile altora”, America, Bulgaria, Italia (pentru care verdictul autorului este simplu: "de nerecomandat"), dosariada la romani, politica, Basescu, jurnalistii, ziaristii saraci si ziaristii bogati, stirile TV despre morti, triumful mafiei, coruptia si corupatorii.

Doina Rusti, pe care o puteti intalni si la lansare, spune despre cartea lui Lucian Mandruta ca este asemeni "unui blog legat la mii de creiere". Vizitatorul/cititorul este pus in fata unor eseurile uneori crude, alteori ironice, alcatuite din povesti vibrante, in care se regasesc idei unanim asteptate, polemici in moda, confesiuni, portrete luminate de reflectoarele timpului nostru si multa literatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.