Pompierii giurgiuveni continua actiunea de lichidare a incendiului de la un depozit de deseuri textile din Zona Libera Giurgiu, care a izbucnit duminica, iar pentru a le fi facilitat accesul in cladire o parte a depozitului a fost daramata cu ajutorul unui buldoexcavator.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vlasca" Giurgiu, Gabriela Georgescu, a declarat, luni, ca si in aceste conditii, operatiunea de lichidare a incendiului s-ar putea prelungi pana luni noaptea, transmite NewsIn.

"Putem spune ca acest incendiu este cel mai lung ca si perioada de interventie, dar si cel mai dificil, de la reorganizarea ISU Giurgiu, adica din 2004. Cred ca o sa mai stam aici multe ore, pana acum s-au schimbat trei ture de subofiteri. Actiunea de lichidare a focului este ingreunata din cauza cantitatii foarte mari de textile si incaltaminte. Vorbim de o suprafata de 700 de metri patrati a depozitului, plina cu zeci de tone de articole, astfel ca pompierii nu au avut cum sa patrunda in incinta cladirii", a declarat Gabriela Georgescu.

Incendiul de la depozitul de textile din Zona Libera Giurgiu a izbucnit duminica, la ora 20.00. ISU Giurgiu a intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma, o masina de descarcerare, o autospeciala de la Protectia Civila si 30 de pompieri pe fiecare tura.

Potrivit directorului Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, depozitul apartine unei firme care si-a incetat activitatea in Zona, in urma cu doi ani.

"Depozitul apartine firmei Mega Power care si-a incetat activitatea in Zona Libera in ianuarie 2007. Societatea respectiva are insa doua depozite. Primul dintre acestea a ars in august 2008, cauza fiind un scurtcircuit electric. Firma Mega Power nu are contract de paza cu Zona Libera, ca atare Zona nu are nicio raspundere privind pierderile materiale suferite in urma incendiilor. Marfa si nici cladirile nu sunt asigurate. Am incercat sa luam legatura cu proprietarul firmei, dar nu raspunde la telefon", a precizat Constantin Toma. Potrivit acestuia, cauza izbucnirii incendiului va fi stabilita abia dupa stingerea focului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.