Atmosfera intima si aromata din ceainarii ne atrage din ce in ce mai mult. Gusturile consumatorilor s-au rafinat in ultima vreme. Au inlocuit ceaiul de musetel si menta cu cel asiatic, aromat.

“Ceaiul a inceput ca doctorie si a ajuns cu vremea o bautura”, scrie Kakuzo Okakura in “Cartea Ceaiului”. Nu putini sunt cei care au inlocuit deja, in dulapul lor de la bucatarie sau de la birou, clasicul ceai de tei si de musetel cu ceaiuri aromatice de origine asiatica. Si iesitul “la un ceai” incepe sa prinda din urma intalnirile “la o cafea”.

De aceea, numarul ceainariilor a crescut foarte mult in ultimii doi-trei ani atat in Capitala, cat si in marile orase din tara. In timp ce medicii recomanda sa inlocuim cafeaua cu ceaiul, marii consumatori de licori calde din plante regasesc o atmosfera speciala in ceainariile intime ce ofera sute de sortimente de ceaiuri.
“Prima ceainarie am descoperit-o in 2006. In subsolul unei case vechi, cu panze de paianjen pe la colturi si tatami pe podea, era o alta lume, semnalata doar de felinarul din poarta si placuta de lemn pe care scria, discret, «Ceainaria Cotroceni».

Multi treceau fara sa o vada. Acum au renuntat la paravanele de hartie si au optimizat spatiul pentru a primi mai multi clienti. Sarmul i-a ramas, totusi”, povesteste Raluca Sofronie, o mare consumatoare de ceaiuri.
Nu frecventeaza ceainariile neaparat pentru ceaiuri, ci mai ales pentru atmosfera de acolo. “Cam in aceeasi perioada am inceput sa merg la ceainaria de pe Dumbrava Rosie (in Bucuresti).

Imi placea pentru ca era singurul loc in care se tineau petreceri de la care plecai mirosind a betisoare parfumate in loc de odiosul fum de tigara!”, mai povesteste tanara. Prefera ceaiurile aromate, cu gust de fructe - mai ales cele cu mango si mere coapte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.