Ziua de luni la Green Planet Blues a fost dedicata exclusiv tinerilor, primul festival de film eco din Romania desemnandu-si castigatorii. Dupa o jurizare extrem de dificila, Marele Premiu a fost acordat ex-aequo Bernadettei Chisarau si Andreei Mironiuc, pentru filmele Apa, respectiv Doza.
Ultima seara a primei editii a Green Planet Blues s-a incheiat in aplauzele la scena deschisa ale publicului prezent in Sala Teatru a Centrului International de Conferinte Casino din Sinaia, impresionat de realizarea Suzannei Chisholm, co-regizoarea emotionantului documentar Saving Luna prezenta in sala pentru a-si infatisa in premiera pelicula spectatorilor romani. Inaintea proiectiei filmului de inchidere, a avut loc ceremonia de premiere a castigatorilor concursului de filme de un minut realizate de adolescenti Green Teen Spirit. Filmele "Apa" si "Doza" sunt castigatoarele la sectiunea tineret a Green Planet Blues - primul festival de filme eco din Romania, organizat de Asociatia Aristoteles Workshop, cu sprijinul Discovery Channel Europe si al Centrului National al Cinematografiei.

Suzanna Chisholm: Saving Luna

Adrian Ardelean, realizatorul clipului intitulat Plastic Kills, a obtinut atat premiul Hotnews, constand intr-un workshop de cateva zile in redactia respectatei publicatii on-line cat si Premiul PHOTON, ce consta intr-un curs intensiv de fotografie sustinut de Vlad Petri si Marius Iacob. Premiul COD VERDE oferit de Grupul Realitatea-Catavencu, ce consta intr-un stagiu de o saptamana in redactia trustului de presa, i-a fost inmanat Dianei Tatarca, in varsta de 15 ani, din Constanta, pentru Think Green. O mentiune speciala a fost acordata Andrei Purdea, realizatoarea de numai 13 ani a clipului Recycle.

Ziua de duminica a stat sub semnul dialogului, a apropierii si a exprimarii libere. Astfel, proiectia filmului Last Yoik in the Saami Forest a generat mici revelatii printre spectatorii din ce in ce mai interesati de soarta unui grup etnic pe care multi abia il descopereau odata cu filmul lui Hannu Hyvonnen, populatia Saami din Laponia. Plecand de la o zona forestiera extrem de controversata, documentarul realizat in colaborare cu ONU, face portretul unei Finlande surprinzator de intolerante si tiranice. Mesele Rotunde au fost la fel de animate, invitatii discutand despre alternative energetice ore in sir dupa incheierea timpului acordat.

Last Yoik in the Saami Forest


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.