Autorul accidentului in urma caruia poetul Grigore Vieru si-a pierdut viata, Gheorghe Munteanu, este cercetat penal, informeaza Ministerul Afacerilor Interne moldovean, citat de Jurnal de Chisinau.
Ministerul Afacerilor Interne din Moldova a anuntat ca angajatii Comisariatului de politie din raionul Ialoveni, fostul judet Chisinau, au inceput urmarirea penala pe numele lui Gheorghe Munteanu, adjunctul Ansamblului de dansuri populare "Joc", cel care conducea masina care a fost implicata in accidentul rutier in urma caruia poetul Grigore Vieru si-a pierdut viata. Masina (Opel Astra), in care se afla si poetul Grigore Vieru, s-a lovit, in noaptea de joi spre vineri, de suportul de beton al unui panou publicitar situat la noua kilometri departare de Chisinau, in preajma satului Danceni din Ialoveni, potrivit Ziua.

Seful statului l-a decorat post-mortem pe poetul Grigore Vieru

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce poetului Grigore Vieru, informeaza Administratia Prezidentiala.

Seful statului l-a decorat post-mortem pe Grigore Vieru "in semn de recunostinta si inalta apreciere pentru dragostea si talentul cu care a militat, de-a lungul intregii sale vieti, prin puterea cuvantului, pentru convietuirea oamenilor in pace si intelegere, ramanand in sufletul tuturor romanilor ca un simbol al legaturilor dintre fratii de aceeasi limba".

In 2000, Grigore Vieru a fost decorat cu Medalia guvernamentala a Romaniei “Eminescu”- 150 de ani de la nastere, informeaza NewsIn.

Saptamana trecuta, in noaptea de joi spre vineri, poetul a suferit un grav accident de circulatie, in apropiere de Chisinau. La exact 48 de ore dupa accident, inima lui Vieru a incetat sa bata, pe fondul unor politraumatisme multiple si al unei poliinsuficiente a sistemelor si organelor.

Considerat cel mai mare poet contemporan din Republica Moldova, Grigore Vieru ar fi implinit 74 de ani la 14 februarie. Poetul s-a nascut in anul 1935, in localitatea Pererata, aflata acum pe teritoriul Republicii Moldova. A debutat in anul 1957, pe vremea cand era student la Chisinau, cu o placheta de versuri pentru copii. Ulterior, in 1968, se remarca cu volumul de versuri lirice "Numele tau", cartea devenind obiect de studiu in universitati in chiar anul aparitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.