Colonelul Ion Petrescu, seful oficiosului armatei, a fost debarcat de secretarul de stat liberal dupa ce a cerut gratierea generalului
Evenimentele din decembrie 1989 continua sa faca victime si dupa 19 ani de la producerea lor. In interiorul Ministerului Apararii, de ceva vreme, se duc lupte surde care au iesit in cele din urma la suprafata. Situatia s-a complicat si mai mult la finele lui 2008. Profitandu-se de schimbarea puterii, in interiorul armatei au inceput sa se plateasca polite si sa se faca lobby pentru debarcarea sau numirea unor persoane in posturi cheie din minister. Colonelul Ion Petrescu, directorul Trustului de Presa al Armatei, a fost mazilit din functie deoarece a publicat doua editoriale in saptamanalul "Observatorul Militar" prin care aducea la cunostinta opiniei publice amanunte interesante petrecute in decembrie 1989 in Romania. Multe dintre ele au fost preluate din cartea "De la Regimul Comunist la Regimul Iliescu".

Motivul principal care l-a costat functia pe seful Trustului de Presa al Armatei a fost acela ca Petrescu s-a transformat in purtatorul de cuvant al "marei mute", asa cum este cunoscuta armata si, prin intermediul Observatorului Militar (oficiosul Ministerului Apararii Nationale-n.r.), a pledat cauza generalului Victor Stanculescu, solicitand tuturor factorilor de conducere, inclusiv presedintelui Traian Basescu, gratierea acestuia. Demersul lui Petrescu nu a fost vazut cu ochi buni de anumiti politicieni, fapt pentru care colonelul a fost instiintat la mijlocul lunii decembrie 2008 ca a fost "promovat" sef de sectiei in cadrul Directiei Informare si Relatii Publice din MApN, functie pe care o mai ocupase cand avea doar gradul de maior.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.