La protest participa aproximativ 60 de crescatori din judetele Alba, Timis, Ilfov, Tulcea si Dambovita, o parte dintre protestatari ajungand la Nadlac in cursul noptii de joi spre vineri.
Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania, Costel Caras, a declarat ca protestul se doreste sa fie unul pasnic, fara incidente. „Vrem sa atragem atentia supra problemelor cu care se confrunta crescatorii de taurine. Daca nu ni se rezolva problemele vom ajunge sa blocam intrarile in fabricile de lapte din tara, care lucreaza cu lapte din import. De cand am inceput protestul, cisternele cu lapte din strainatate intra in tara doar in cursul noptii“, a declarat Costel Caras.
Crescatorii de vite au anuntat ca aceasta este ultima zi in care vor protesta in zona Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac.
Protestele crescatorilor de vite au inceput miercuri, cand aproximativ 100 de persoane au fost prezente intr-o parcare de pe marginea DN 7, din apropierea punctului de trecere a frontierei romano-maghiare.
Joi, fermieri din judetele Timis, Hunedoara, Covasna, Alba, Bacau, Galati si Arad au continuat protestele din apropierea vamii Nadlac, afisand pancarde inscriptionate cu „Mafie si nepasare, vaca romaneasca moare“, „Copiii nostri beau lapte otravit din vest“ si „Noi am crescut cu lapte romanesc“. De asemenea, protestatarii au afisat banere prin care solicita guvernantilor sa protejeze zoothenia romaneasca. „Vrem aceleasi subventii ca si fermierii din Uniunea Europeana“, „Inmormantam agricultura daca Guvernul si Ministerul Agriculturii nu iau masuri corespunzatoare“, sunt alte mesaje afisate de crescatorii de vite.
Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania, Costel Caras, a afirmat ca laptele importat este adus ilegal in Romania, „nerespectandu-se nici legea cotei, nici trasabilitatea laptelui“.
„Protestam impotriva importului de lapte din Ungaria si Polonia. Acest lapte se aduce total ilegal in Romania, pentru ca nu se respecta nici legea cotei, nu se respecta nici trasabilitatea laptelui. Cu alte cuvinte, il aducem in Romania, dar nu stim de unde il aducem. Astfel ca nu ne putem da seama daca este sau nu cu probleme. Si romanii nu mai fac nici un control la trecerea laptelui in Romania la punctele de frontiera. Aceste importuri duc la disparitia fermierului roman. Se aduc peste 400 de tone de lapte pe zi in Romania din Ungaria si Polonia si atunci e clar ca fermierul roman poate sa traga obloanele”, a declarat Costel Caras.
Crescatorii de vite prezenti in apropierea vamii Nadlac au adus oua si rosii la protest, cu care au spus ca vor arunca inspre cisternele cu lapte care intra in tara prin punctul de trecere a frontierei de la granita cu Ungaria.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Cartofi dulci la cuptor - Rețetă delicioasă și sănătoasă
Sursa: garbo.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Test Drive Dacia Spring: am fost și eu hater, dar este perfectă pentru oraș
Sursa: green.start-up.ro
-
Cum arăta Helmut Duckadam în luna noiembrie? Ultimele imagini cu eroul de la...
Sursa: kudika.ro
-
Divizia de leasing a BT a „înghițit-o” pe cea controlată de ungurii de la OTP...
Sursa: wall-street.ro