Judecatoria Slobozia a admis astazi abia astazi cererea de eliberare conditionata a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru. Comisia speciala din penitenciarul Slobozia amanase discutarea solicitarii, pentru ca pe numele infractorului s-ar fi intocmit mai multe rapoarte privind comportamentul sau.

Potrivit unor surse judiciare, Comisia de eliberare conditionata din penitenciarul Slobozia a amanat cu trei luni discutarea cererii lui Nutu Camataru. Unul dintre motive a fost ca lui Nutu Camataru i s-ar fi intocmit mai multe rapoarte privind comportamentul sau. Ion Balint a contestat insa aceasta decizie, iar Judecatoria Slobozia i-a admis in final solicitarea.

Decizia va putea fi insa atacata de procurori judectaorilor de la Slobozia poate fi insa atacata de procurori. Ion Balint va mai ramane in penitenciarul Slobozia pana la o decizie definitiva data de instanta.

Cererea de liberare conditionata a fost facuta, potrivit avocatilor, in dosarul in care fratii Nutu si Sile Camataru au fost condamnati fiecare, in iulie 2004, de Curtea de Apel Bucuresti, la o pedepsa de sase ani de inchisoare pentru o talharie comisa in 1994. Alaturi de cei doi, in aceeasi cauza, a mai fost condamnat la o cinci ani inchisoare si complicele acestora, Ion Murgui, zis Ion Hingheru.

Nutu Camataru se afla atunci in penitenciarul Jilava, el fiind mutat in urma unei revolte a detinutilor din penitenciarului. Ion si Vasile Balint, cunoscuti sub numele de Nutu si Sile Camataru, au fost transferati, pe 23 noiembrie, din penitenciarele Jilava si Rahova in centre de detentie din Slobozia, respectiv Craiova.

Potrivit legii, un condamnat poate fi liberat conditionat daca a executat fractiunea de pedeapsa prevazuta obligatoriu de lege, e disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale. Din procesele verbale aflate la dosar rezulta ca Ion Balint a fost condamnat la 5 ani inchisoare, in 2003, de Judecatoria Sectorului 2, iar pentru a putea fi liberat conditionat, acesta trebuie sa execute fractiunea de jumatate din pedeapsa, respectiv 1095 zile inchisoare, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.