TRIP este filmul care va starni multe dezbateri si discutii in perioada urmatoare. Se spune deja ca este cel mai bun film de lung metraj independent, care a fost facut in ultimul timp. Si pe buna dreptate pentru ca ieri la Bucuresti, a starnit un entuziasm sincer din partea celor care venisera la Centrul National de Arta Tinerimea Romana pentru Premiera TRIP.

Un grup de prieteni si artisti de la Constanta, insufletiti de talentul si ideile regizoarei Florina Titz, se hotarasc sa faca un film despre oamenii inteligenti, care nu isi gasesc locul intr-o lume anosta si lipsita de idei si creativiate. Lana Moscaliu si Marian Adochitei (actori ai Teatrului de Stat), Dragos Stefan, Mirela Ungureanu, Dan Telehoi si Laura Iancu sun protagoonistii din TRIP. Muzica este semnata de Silent Strike, cunoscut in mediul underground.

Constanta-'orasul fantoma', tinerii din underground riposteaza



TRIP PROMO CAT WALK 2008
from Florina Titz on Vimeo.

Filmul lor este de fapt o reconstructie a realitatilor sociale contemporane, care genereaza de fiecare data sentimente confuze: excludere si autoexcludere, sentimentul apartenentei sau neapartenentei la un grup.

TRIP este o calatorie prin viata unor prieteni care in lumea banala a unui oras, traiesc experienta de a fi “ALTFEL”. Acel “altfel” care ii face pe cei din jur sa se uite stramb atunci cand vad ca doi tineri de acelasi sex se saruta, sau cand imbracamintea si tatuajele artistice de pe brate sunt la fel de bune indicii ca cineva "nu este ca el". Nu este de mirare ca cei cinci prieteni din film Yumi, Ovidiu, Dani, Ada si Cristi sunt dependenti unul de celalalt, ei sunt uniti de acelasi dezgust fata de o lume care nu le ofera nimic, pentru ca traiesc intr-un real desert cultural - orasul Constanta, acolo unde imaginea ingenua a marii nu este suficient de puternica ca sa anuleze gunoaiele din jur

Filmul Florinei Titz arunca in aer cliseele si traditionalismul in care se scalda marea majoritate si vorbeste despre realitati explorate cu mult timp in urma in tari care nu au trait sub barierele comuniste, dar care la noi socheaza inca. Desi avem scene cu sex intre homosexuali si lesbiene, desi drogurile devin in TRIP singura modalitate autentica de a iesi din cadrul social impus, in nici caz nu sunt acestea motivele principale care ni se propun. Ne recunoastem in replicile uneori prea vulgare sau amuzante, ca si in cele elitiste, in trairi, ne punem aceleasi intrebari, si o facem in ritmul muzicii underground. Este un film despre refuz.

“Este un film pe care il dedicam oamenilor inteligenti care nu isi gasesc locul nicaieri”, le-a spus Lana Moscaliuc, la sfarsitul vizionarii, celor din Bucuresti, vizibil impresionati de performanta venita din provincie.

“In Constanta este de bun simt sa te droghezi” spune o replica in film. “Nu, in Constanta nu este de bun simt sa te droghezi, noi nu ne drogam, tot ce ati vazut nu face parte din viata noastra reala, dar da, Constanta este un desert cultural”, a completat Marian Adochitei, care in film joaca rolul intelectualului care vrea sa isi depaseasca limitele cunoasterii.

Au venit in fata publicului de la Bucuresti cu emotie si cu modestie, desi filmul lor demontsreaza ca au un sac de talent si ca “desertul cultural” in care traiesc nu este neaparat si un fel de bolovan care ii trage pe fundul marii.


TRIP TRAILER 2008 from Florina Titz on Vimeo.

Aflata pentru un masterat de regie in SUA, Florina Titz, astepta emotionata vesti de la prietenii cu care s-a aventurat in calatoria dura a unui film de lung metraj facut cu bani de buzunar si filmat cu o camera de mana.

Lana i-a dat asigurari prin telefon, ca premiera de la Bucuresti a fost de succes, dar Trip avea din start asigurate aceste reactii pentru ca tanara regizoare a obtinut bursa la Universitatea din Iowa, dupa ce a trimis un portofoliu care continea, printre altele, scenariul si trailerul filmului.

TRIP site-ul oficial: http://www.tripthemovie.ro/

TRIP este mai mult decat un film bun, realizat fara prea multe resurse, el trage un semnal, acela ca tinerii talentati de la noi merita mai multa atentie si finantare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.