De remarcat ca, in ciuda campaniei agresive de dezinformare practicata de o parte din mass-media, parintii au inceput sa inteleaga ca vaccinarea este in interesul copiilor. PotrivitNewsIn, peste 70% dintre parintii ale caror fiice erau programate sa fie vaccinate impotriva cancerului de col uterin, in perioada 24 - 28 noiembrie, nu au fost de acord cu acest vaccin, potrivit datelor Ministerului Sanatatii (MSP).
Incepand cu 2 decembrie, au fost repartizate doze de vaccin si la restul scolilor, prima etapa a campaniei de vaccinare continuand pana pe 19 decembrie, cand va incepe vacanta de iarna.
In privinta elevelor nevaccinate ca urmare a refuzului parintilor, Ministerul Sanatatii precizeaza ca, in cazul revenirii asupra deciziei, se poate solicita vaccinarea la viitoarea campanie, in care vor fi incluse elevele aflate acum in clasa a treia.
Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca vaccinarea impotriva cancerului de col uterin nu este obligatorie si ca medicii trebuie sa informeze profesionist opinia publica, pentru ca parintii elevelor sa ia o decizie bazata pe date corecte.
Asociatia Medicilor de Familie din Bucuresti sustine campania de vaccinare a elevelor de clasa a patra impotriva cancerului de col uterin si considera ca majoritatea parintilor care au semnat pentru ca fiicele lor sa nu fie vaccinate nu au fost corecti informati.
In paralel, structurile judetene ale Ministerului Sanatat,ii Publice vor desfasura o intensa campania de informare a parintilor.
Ministerul Sanatatii Publice reaminteste ca vaccinarea anti-HPV nu este obligatorie si ca , in continuare, se va baza pe initiativa medicilor de a informa corect si profesionist opinia publica pentru ca parintii fetitelor de clasa a IV a sa ia decizia fireasca - vaccinarea impotriva virusului HPV.
In ceea ce priveste fetitele care nu au fost vaccinate ca urmare a refuzului parintilor, Ministerul Sanatatii Publice precizeaza ca, in cazul revenirii asupra deciziei, parintii pot solicita vaccinarea la viitoarea campanie in care va fi inclusa cohorta de fetite care este acum in clasa a III-a. In acest fel se vor pastra calendarele anuale de vaccinare.
Eventualele cantitati de vaccin neutilizate se vor depozita la furnizor si se vor introduce in circuitul medical in toamna lui 2009, odata cu reluarea calendarului de vaccinare, vaccinul fiind valabil pana in anul 2010.
Ministerul Sanatat,ii Publice precizeaza ca va solicita medicilor specialisti sa participe la toate actiunile din scoli, media si alte evenimente in care sa dea informatii despre campania de vaccinare anti-HPV.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Reacția lui Călin Georgescu după anularea alegerilor: Sistemul corupt din...
Sursa: kudika.ro
-
Georgescu, după decizia CCR: Toate sunt scoase din context. Dacă ei spun e...
Sursa: wall-street.ro