Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea formulata de Alice Draghici prin care cere suspendarea verificarilor efectuate de ANI in legatura cu declaratiile sale de avere si interese, decizia nefiind definitiva

Avocatul lui Alice Draghici, Dan Caraman, a sustinut, in motivarea cererii de suspendare a verificarilor efectuate de ANI, ca nu exista niciun proces verbal prin care Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata de catre o persoana sau s-a autosesizat in legatura cu declaratiile de avere si de interese ale membrului CNI, Alice Draghici.

Consilierul juridic al ANI a declarat, in fata instantei, ca nu este nevoie sa existe un astfel de proces verbal, intrucat avocata Alice Draghici este membru CNI si trebuia sa depuna declaratiile de avere si de interese pana pe 15 iunie. Potrivit ANI, Alice Draghici a depus declaratiile de avere pe 24 iulie.

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, insa, astazi, cererea avocatei Alice Draghici de anulare a verificarilor efectuate de ANI asupra declaratiilor sale de avere si de interese.

Alice Draghici a depus, pe 6 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, o actiune prin care cere instantei sa suspende verificarile efectuate de ANI, in legatura cu declaratiile sale de avere si de interese.

Agentia Nationala de Integritate a demarat, pe 30 octombrie, procedura de verificare a averii avocatei Alice Draghici, membru al CNI, pentru nedepunerea declaratiei de avere in termenul stabilit de lege, dar si aplicarea unei amenzi de 500 de lei, potrivit unor surse din ANI.

Potrivit acelorasi surse, Alice Draghici a depus declaratia de avere cu o intarziere de aproximativ doua luni, prin urmare ANI s-a sesizat din oficiu. In calitate de membru al CNI, Draghici trebuia sa depuna declaratia de avere la Senat, iar acest for urma sa o transmita Agentiei de Integritate, insa avocata a depus documentul direct la ANI, cu o intarziere de doua luni.

Alice Draghici a vorbit in cadrul unei sedinte a CNI despre posibilitatea ca "trei, patru sau chiar jumatate dintre membrii CNI sa fie verificati de ANI" si a lasat sa se inteleaga faptul ca ar putea fi printre cei vizati.

"Bineinteles ca este dreptul Agentiei sa ma verifice si dreptul meu ca cetatean sa ma apar", a spus ea.

Reprezentanta Partidului Conservator (PC) in Consiliu a precizat ca veniturile sale provin din avocatura, iar indemnizatiile pe care le primeste in calitate de membru al CNI sunt depuse pe un card. "Nu m-am atins de ele si, credeti-ma, ca nu intamplator!", a declarat Draghici. Ea a spus ca procedura de control nu o va impiedica sa isi faca datoria de membru al CNI, pentru ca a primit un mandat din partea PC, iar Senatul, desi a luat cunostinta de conflictul dintre ea si ANI, a considerat ca trebuie sa-si continue activitatea.

Ea a spus ca, desi legea prevede un sistem de control reciproc ANI-CNI, atributiile de control ale Consiliului sunt limitate. "De fapt noi suntem controlati, devine evident!", a declarat avocata.

Membrii CNI au decis sa se delimiteze public, printr-un comunicat, de orice conflict de genul celui izbucnit intre Alice Draghici si conducerea Agentiei si sa-si reitereze sustinerea fata de Agentia Nationala de Integritate.

Primul comunicat a fost remis la scurt timp dupa izbucnirea scandalului. "Consiliul National de Integritate se delimiteaza de orice manifestari care pot aduce atingere indeplinirii atributiilor Agentiei Nationale de Integritate in conditii de impartialitate si obiectivitate", se arata in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.