Avocatul Camatarilor, Mihai Costea, cautat din iulie pentru o condamnare definitiva la 13 ani de inchisoare, a fost prins, vineri, 28 noiembrie, de politisti, fiind ridicat de la domiciliul sau din sectorul 1 si incarcerat la penitenciarul Rahova, informeaza NewsIn.

Pe 22 iunie 2006, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pentru prima oara pe Costea la 13 ani de inchisoare, dintre care 12 ani pentru complicitate la inselaciune si un an pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continua, pedeapsa ramanand definitiva prin decizia instantei supreme din data de 9 iulie 2008.

Mihai Costea a fost trimis in judecata, pe 7 aprilie 2005, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, alaturi de alti membri ai unei retele care se ocupa cu falsificarea de documente in vederea obtinerii a diferite imobile din Bucuresti.

Avocatul Mihai Costea, aparator al fratilor Nutu si Sile Camataru in mai multe dosare, a fost dat in urmarire de Politia Capitalei, pentru ca se sustrage executarii unei pedepse de 13 ani de inchisoare, a declarat, pe 11 iulie 2008, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Prejudiciul in acest dosar este de 13 miliarde de lei vechi in dauna Primariei Bucuresti.

Mihai Costea a depus la Tribunalul Bucuresti, prin avocatul sau, o contestatie contra executarii hotararii penale, in care afirma ca judecatorii de la TB care s-au ocupat de fondul cauzei si care l-au condamnat la 13 ani de inchisoare, la terminarea cercetarii judecatoresti au schimbat incadrarea juridica a faptei comise de el, din inselaciune in complicitate la inselaciune si l-au condamnat pentru cea din urma, desi toata cercetarea s-a efectuat pentru infractiunea de inselaciune.

Totodata, Costea, reprezentat de avocatul sau, pentru ca el ar fi fugit pentru a nu-si indeplini pedeapsa, fiind dat in urmarire generala, noteaza in contestatie ca atat Curtea de Apel, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie au pastrat sentinta Tribunalului Bucuresti prin care trebuia sa faca 13 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni, printre care complicitate la inselaciune. Prin urmare, Mihai Costea considera, in actiune, ca nu poate executa o pedepsa "pentru cu totul o alta infractiune decat cea pentru care am fost trimis in judecata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.