Reprezentantul Guvernului a adaugat ca veniturile care se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei sunt atat salariile, cat si veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, de proprietate intelectuala si profesii liberale.
La randul sau, secretarul de stat din ministerul Muncii, Theodora Bertzi, a declarat ca mamele pot depune cererile pentru indemnizatia de crestere a copilului incepand cu luna decembrie, fie la agentiile judetene de prestatii sociale - daca erau deja in plata -, fie la primarii -daca e vorba de cazuri noi.
"Daca o mama are indemnizatie de crestere a copilului poate depune cerere pentru refacerea calculului pe ultimele 12 luni lucrate inaintea nasterii, bineinteles daca acest lucru le avantajeaza. In plus, pot depune cereri si mamele care au un copil si pana la sfarsitul concediului maternal l-au nascut pe al doilea, iar in acest caz se iau in calcul veniturile obtinute in ultimele 12 luni dinainte de prima nastere", a mai spus Bertzi.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro