Facultatile anchetate, care au doar cursuri de zi, functioneaza in Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti si in universitatile din Constanta, Oradea si Arad.

Ancheta a fost declansata la solicitarea autoritatilor de la Roma. Suspiciunile sunt legate de faptul ca italienii au obtinut diplomele de licenta intr-o perioada in care nu se aflau in Romania si, mai mult, profesau deja in Peninsula.

"Am gasit studenti care nu luasera testul de limba romana. In plus, nu existau acte referitoare la parcursul lor scolar", a precizat rectorul Universitatii din Oradea, Cornel Antal.

Decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu", Dan Slavescu, spune ca toate controalele efectuate la unitatea pe care o conduce nu au scos la iveala nereguli.

"Nu exista niciun astfel de caz. La noi, toti studentii au fost prezenti. Am fost controlati de patru ori. Studentii straini au fost verificati si daca stiu limba romana si daca ii cunosc pe profesorii lor de la cursuri", a spus Slavescu.