Programatorul roman care a patruns in computerele Marinei americane, ale Departamentului pentru Energie si ale NASA a fost condamnat de Tribunalul Arad la un an si patru luni de inchisoare.
In plus, instanta a hotarat ca Victor Faur sa plateasca 238.000 de dolari celor trei agentii americane ale caror sisteme informatice le-a atacat. Aradeanul a fost condamnat pentru toate cele patru capete de acuzare: interceptare de date, accesare fara drept a datelor informatice, modificare de date si descarcare fara drept a programelor informatice.

Aparatorii legali ai tanarului de 28 de ani au anuntat ca vor face recurs impotriva sentintei. Procesul a durat zece luni si s-a desfasurat in Romania pentru ca Faur a comis infractiunile folosind calculatorul din locuinta sa din Arad. Pedeapsa maxima pe care a riscat-o tanarul este de 12 ani.

Faur a atacat sistemele informatice ale agentiilor guvernamentale in repetate randuri, intre noiembrie 2005 si septembrie 2006. Romanul s-a aparat argumentand ca nu a facut altceva decat sa expuna vulnerabilitatea acestor sisteme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.