Circa 200 de copii tigani din Romania, victime ale traficantilor de carne vie, castiga in Marea Britanie peste 19 milioane de lire (circa 23 de milioane de euro) pe an din criminalitate stradala si fraude, cea mai mare parte a banilor intorcandu-se in Romania, scrie “The Sunday Times”, citat de NewsIn.

Copiii, care au o varsta medie de opt ani, au fost adusi ilegal in Marea Britanie cu acceptul parintilor lor. Acestia din urma primesc o "indemnizatie de angajare" din partea traficantilor.

Activitatile desfasurate de aceasta banda, despre care politia crede ca a traficat in statele UE 1.107 copii, au fost dezvaluite parlamentarilor britanici de Max-Peter Ratzel, directorul Europol.

"Toti acesti copii au fost traficati in Marea Britanie special pentru a fi exploatati prin incredintarea comiterii unor delicte stradale si pentru a frauda sistemul de securitate sociala al regatului", a scris Ratzel intr-o scrisoare trimisa luna trecuta Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor.

"Multi dintre parintii lor au fost complici la acest trafic, pentru ca se gandeau la o cota parte din profiturile facute, in conditiile in care grupul de traficanti implicati se asteapta ca acesti 200 de copii sa castige pana la 24 de milioane de euro (19,2 milioane de lire sterline) pe an. Exista suspiciuni ca majoritatea, daca nu chiar toti acesti bani, sunt trimisi inapoi in Romania", spune seful Europol.