Daniel Negreanu, nascut in Canada din parinti emigranti romani, are 30 de ani si a cistigat deja 6 milioane de dolari. El este considerat cel mai bun jucator de poker din lume

Daniel Negreanu, nascut in Canada din parinti emigranti romani, are 30 de ani si a cistigat deja 6 milioane de dolari. El este considerat cel mai bun jucator de poker din lume

"Washington Post" scrie ca Daniel Negreanu a cistigat 4 milioane de dolari la poker, in 2004, si 6 milioane in intreaga cariera. Jucatorul de 30 de ani, nascut in Toronto, cu parinti emigranti din Romania, a fost desemnat "Jucatorul anului" de catre revista de specialitate "Card Player". Daniel a mai obtinut titlul de cel mai bun jucator de poker si din partea postului american de televiziune ESPN.

In editia de marti, 10 mai, a cotidianului american "Washington Post", comentatorul Peter Carlson scrie despre Daniel Negreanu, jucator profesionist de poker, ca a fost desemnat "Jucatorul anului 2004" de catre revista "Card Player". O alta revista de poker, "All In", spune despre Negreanu ca "este cel mai important jucator de poker din lume la aceasta ora".

Daniel Negranu a cistigat anul trecut 4 milioane de dolari la masa de joc, in turneele profesioniste. El detine si recordul de bani cistigati in turneele profesioniste in cariera, este vorba despre 6 milioane de dolari.

Romanul nascut in Canada a fost desemnat "Jucatorul anului" si de cunoscutul canal TV de sport ESPN. Prima referire in media din Romania despre performantele lui Negreanu a fost facuta luna trecuta, intr-un articol din saptaminalul "Ieseanul".

Daniel Negreanu s-a nascut in 1974, in Toronto, Canada. Parintii lui sint emigranti romani. El locuieste acum in Las Vegas, Nevada, orasul cazinourilor, locul unde se organizeaza cele mai multe turnee profesioniste de poker din lume.
Provine dintr-o familie saraca. Tatal lui cistiga in Romania un dolar pe saptamina, iar mama lui, in copilarie, "fura oua de sub gainile vecinilor pentru a face rost de mincare pentru familia numeroasa din care facea parte", scrie Daniel in jurnalul tinut pe pagina personala de web, www.fullcontactpoker.com.

Vinzatorul de dulciuri

In Canada, imediat dupa emigrare, familia sa a trait din salariul de vinzator de dulciuri al tatalui sau. Daniel a inceput sa joace poker la 15 ani. Jocul de carti l-a pasionat si i-a alocat aproape intregul sau timp. Dupa terminarea studiilor gimnaziale, s-a inscris la liceu, insa la scurta vreme s-a dedicat in intregime pokerului. La 16 ani a facut prima sa excursie in Las Vegas, orasul-cazinou. Joaca si pierde tot ce are. Se intoarce in Toronto si ia decizia sa devina jucator profesionist de poker. Pentru acest lucru studiaza cu pasiune jocul si pe marii jucatori.
"An de an, adunam date despre jucatori, despre felul cum reactioneaza in situatiile tensionate. Cel mai mult ma antrenam sa-mi controlez reactiile si emotiile. Sa nu las sa mi se citeasca nimic pe figura. Acest lucru avea sa aiba un efect negativ asupra vietii mele. Devenisem rigid, un tip pe fata caruia nu se putea citi nimic. Mai tirziu am realizat ca nu trebuie sa fiu neaparat un nesuferit pentru a fi un mare jucator de poker. Astazi exista o mare diferenta intre Daniel, jucatorul de la masa verde, si Daniel din viata de zi cu zi", povesteste in jurnalul sau romano-canadianul multimilionar.

Crestin devotat

Ca jucator, este considerat a avea un stil agresiv, dar si o personalitate placuta. Daniel Negreanu a cistigat 6 milioane de dolari in intreaga sa cariera de jucator profesionist.

Vorbind despre profesionistii din poker, el spune, intr-un interviu: "Asistam la o adevarata explozie. Jucatorii buni se afla in pozitia de a cistiga bani nu numai la masa de joc, daca sint buni in ceea ce fac. Am primit si eu astfel de oferte in ultimii ani, mai ales pentru a sprijini promovarea acestui joc".
"Cind incepe un turneu, singurul meu gind este sa ramin concentrat pina la sfirsit. Nu ma pling de nimic si incerc sa fac tot ce-mi sta in putere pentru a cistiga", povesteste Daniel Negreanu despre strategia sa de a aborda un turneu profesionist.

Daniel are 30 de ani si, in afara de poker, ii place sa asculte muzica, sa citeasca reviste de sport, sa doarma in camere de hotel luxoase si sa manince bine. "In timpul turneelor ascult la casti sunetul oceanului si cintecul pasarilor pentru a ma calma", povesteste el. Nu reuseste sa doarma inainte de inceperea unui turneu important si vrea sa repete si in 2005 performantele din anul precedent. Daniel se considera un crestin devotat si, in acest moment, se afla pe locul 16 al cistigurilor in bani din acest an.

Poker profesionist

Participa cel putin doi jucatori, maximum 15. Jocul se desfasoara la o masa verde de cazinou. Cartile se impart de catre dealer.

Fiecare jucator primeste doua carti pe spate. Se plateste deschiderea.

Dupa ce se impart cartile jucatorilor, dealer-ul intoarce trei carti pe fata si le asaza pe masa de joc. Combinind valoarea cartilor din mina cu a celor de pe masa, jucatorii fac prima licitatie. Cine nu plateste trebuie sa arunce cartile si iese din joc.

Daca nu exista un cistigator, dealer-ul intoarce inca o carte pe fata. Jucatorii liciteaza din nou.

Daca licitatia e platita de cel putin un jucator, dealer-ul intoarce si ultima carte pe masa de joc. Urmeaza licitatia finala. Cistiga jucatorul care are cea mai valoroasa combinatie dintre cartile din mina si cele de pe masa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.