Social 26 August 2008 15:23
Seful Directiei de Protectie a Copilului Bistrita-Nasaud, Marin Rus si angajati ai institutiei care aveau in responsabilitate supravegherea plasamentului copilului maltratat de un asistent maternal vor fi cercetati penal pentru neglijenta in serviciu, transmite NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, procurorul Angela Sangeorzan, a declarat, luni, ca anchetatorii s-au sesizat din oficiu in acest caz si vor transmite solicitarea de anchetare Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud.

In cazul in care vor fi gasiti vinovati, angajatii Directiei de Protectie a Copilului risca pedepse cu inchisoarea de la o luna la doi ani sau amenda.

O asistenta maternala din Bistrita a fost arestata preventiv, vineri, dupa ce un copil in varsta de patru ani pe care il avea in ingrijire a murit, iar medicii legisti au constatat ca micutul a fost maltratat, fiind ars cu tigara, avand o ureche taiata si organele genitale sectionate. In timpul ancheiei, femeia a marturisit ca l-ar fi maltratat pe baiat fiindca acesta era rom. Detalii aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.