Social 25 August 2008 03:37
Femeia din Bistrita, acuzata de maltratarea si uciderea baiatului de 4 ani luat in grija de la stat, a marturisit mobilul crimei: etnia roma a copilului.

Anchetatorii gasesc vicii de procedura in dosarul asistentei maternale.

Asistenta maternala de 39 de ani, care se afla de sambata in arestul politiei din Bistrita, a declarat in fata procurorilor ca l-a maltratat pe copil pentru ca era de etnie roma. Procurorii bistriteni sustin ca femeia a ajuns sa-l urasca pe baietelul de patru ani pentru ca fiica ei naturala, in varsta de 19 ani, avea un prieten rom. Fapt care a generat uimirea autoritatilor, avand in vedere ca asistenta cunostea originea etnica a baietelului inca de cand l-a luat in ingrijire, in urma cu un an, potrivit Realitatea TV. Ea va fi dusa la Institutul „Mina Minovici“ pentru o expertiza psihiatrica.

Deocamdata, femeia este acuzata de omor deosebit de grav si risca sa faca inchisoare de la 15 la 25 de ani sau chiar pe viata.

Declaratia asistentei a readus pe tapet problema discriminarii romilor in Romania. Asztalos Csaba, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a declarat ca ultimul studiu comandat de institutie si realizat in iulie de Gallup arata ca „exista o prejudecata accentuata si o atitudine de respingere fata de membrii comunitatii rome, identificata la mai mult de jumatate dintre romani“, si ca acest caz va aduce „minusuri de imagine pentru Romania“. Insa psihologul Anda Pacurar spune ca „toate declaratiile si gesturile ei fac parte dintr-un tablou clinic de boala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.