Social 16 August 2008 12:20
Filmul-colaj “Un barbat urmareste o femeie” a fost prezentat publicului joi seara, in premiera, la Festivalul de Film Independent "Anonimul", aducand pe marele ecran din satul de vacanta Sfantu Gheorghe sapte povesti comice, sentimentale sau absurde.

Filmele celor sapte tineri regizori - Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Ivo Baru, Catalin Leescu, Paul Manolescu, Sorin Damian si Gabriel Achim, care a este si producatorul filmului-colaj - au destins publicul prin situatia prezentata, prin notele comice sau de sentimentalism ori chiar prin accentele misogine.

Cele sapte pelicule, intitulate “Fata de aur”, “Dreamer”, "Mariam", "Pierdut la spate", "Nuanta rara", "Inca cinci minute" si "Trei", au fost realizate timp de trei luni de zile, cu filmari la Bucuresti, Buftea si Paris. Regizorul Catalin Mitulescu apare intr-una din pelicule.

Printre cei care au sprijinit proiectul se numara Scott Hillier, presedintele The European Independent Film Festival, care a procurat camera de filmare pentru Paris, si producatorul iranian Amir Nassiri, care si-a lasat iubita sa fie urmarita de un chelner algerian, intr-unul din filme.

Prin “Un barbat urmareste o femeie”, regizorii si-au propus sa prezinte stilul si misterul feminin, vazut prin ochiul unui barbat. Gabriel Achim a spus, la finalul proiectiei, ca realizarea filmului a fost ca o joaca, regizorii s-au intalnit ca pentru o masa impreuna si important nu a fost atat filmul, comparat cu vinul pe care l-ar fi baut impreuna la masa, cat discutiile prilejuite de aceasta intalnire. "La anul vom avea 'O femeie urmareste un barbat' cu sapte tinere regizoare", a mai spus Achim.

Seara de joi la "Anonimul" a fost deschisa de un concert sustinut de Mircea Vintila si aplaudat de un public de toate varstele. Recitalul a fost urmat de proiectia filmului “Boogie”, semnat de Radu Muntean, care a urcat pe scena, la final, si a multumit publicului pentru aplauze si pentru ca a ajuns pana in Delta, la festival, in urma unui drum nu tocmai usor de facut. “Mi-ar placea ca acest loc sa fie de vreo 10 ori mai mare, sa poata veni si mai multi”, a spus Muntean.

Campingul este plin la Sfantu Gheorghe, in sat se gaseste cu greu o camera de inchiriat, iar corturile au ajuns pana pe malul marii. Cateva mii de persoane se bucura, in fiecare seara, de proiectiile in aer liber, de muzica sau, pur si simplu, de locurile care gazduiesc evenimentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.