Liderii PD si PLD se vor intalni maine pentru a oficializa aparitia noului partidului prezidential.

Proiectul de Statut al PD-L, partid care se defineste ca partid popular, prevede infiintarea unui "guvern-alternativa", care initiaza analize si propuneri pentru avizarea lor in Parlament, dar si crearea unor secretariate organizate pe domenii de activitate, conduse de cate un vicepresedinte, secondat de un secretar executiv, informeaza Romania Libera.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri pentru EVZ ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la unificarea PD-PLD de astazi.

Pe de alta parte, democratii si liberal-democratii introduc teoriile antioligarhi ale lui Traian Basescu in programul politic al PDL.

Potrivit documentului, cine vrea o functie de conducere in noul partid prezidential este obligat sa depuna o declaratie de interese „pentru a preveni abandonarea interesului public si inlocuirea agendei partidului cu agenda unor persoane sau a unor grupuri de interese clientelare”, informeaza EVZ.

Potrivit Cotidianul, Proiectul de Statut al PD-L, care va fi validat, simbata, in Conventia Nationala a PD si Congresul PLD, prevede ca semnul permanent al formatiunii este trandafirul, iar sediul central va fi in Bucuresti, aleea Modrogan nr. 1, sector 1 (sigla si sediul Partidului Democrat).

Prevederile Statutului referitoare la organismele de conducere ale Partidului Democrat-Liberal si la alegerea acestora intra in vigoare insa o data cu primele alegeri interne care vor fi organizate "in maximum sase luni de la data desfasurarii alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei".

Programul politic al PD-L arata ca aceasta formatiune se defineste ca fiind partid popular deschis cetatenilor care au valori democrate de centru, liberale si crestin-democrate si ca Romania are nevoie de asumarea despartirii de trecutul comunist, precum si de o economie fara baroni si oligarhi. Proiectul final al Programului Politic al PD-L, care va fi dezbatut si validat de forurile de conducere PD si PLD, este structurat pe doua volume: “Un nou partid” si “O noua Romanie”. PD-L isi exprima in Program mai multe valori fundamentale, intr-o structura filosofica derivata din principiile liberalismului clasic (libertatea, egalitatea, justitia), dar si din ale doctrinei populare (subsidiaritatea).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.