Ministrul JustiTiei, Monica Macovei (foto), se va intilni luni cu grupurile parlamentare ale PNL si PD de la Camera Deputatilor, pentru a discuta despre declaratiile de avere. "Ca sa nu apara aceleasi probleme ca si la Senat", a explicat ieri purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu. Ramine de vazut daca Macovei se va dovedi mai convingatoare decit la intilnirea pe care a avut-o cu senatorii. Joi, in sedinta comisiilor juridica, de administratie publica si cea a drepturilor omului reunite la Senat, senatorii Gyorgy Frunda (UDMR), Norica Nicolai (PNL) si Gavrila Vasilescu (PUR) au fost principalii sustinatori ai secretizarii averii copiilor demnitarilor. Deocamdata, liderii coalitiei nu par sa aiba un plan pentru a indrepta lucrurile in plenul Senatului, consolindu-se cu ideea ca, oricum, Camera Deputatilor va avea ultimul cuvint.
Coalitia in cautarea consensului
Opozitia parlamentarilor coalitiei ar trebui sanctionata, intrucit constituie o incalcare a protocolului. Numai ca la Senat, unde majoritatea are cu doar trei senatori mai mult decit opozitia, o asemenea masura este riscanta. Desi a fost prezent la lucrarile comisiilor senatoriale si stie ce s-a intimplat, vicepresedintele PNL, Puiu Hasoti, spune conciliant ca "in primul rind trebuie vazut cit s-a abatut dna Nicolai de la textul ordonantei", ceea ce conducerea PNL ar putea face martea viitoare.
Nici cei de la UDMR nu se gindesc la masuri dure. "Vom analiza problema aparuta si vom incerca sa o rezolvam la nivelul grupurilor parlamentare", spune presedintele executiv al UDMR, Takacs Csaba, adaugind ca "inca nu e momentul unor solutii drastice". PUR nici nu era la curent cu cele intimplate. De altfel si in cadrul CNC, forul de conducere al Coalitiei, responsabil cu aplicarea protocolului, parerile sint divizate. Surse din cadrul coalitiei au declarat pentru "Cotidianul" ca in sedinta de miercuri a CNC, reprezentantii UDMR au ridicat obiectii in legatura accesul publicului la declararea averii membrilor familiei, cerind ca acestea sa fie secrete. Potrivit acelorasi surse, punctul de vedere al UDMR nu a intimpinat o opozitie categorica din partea celorlalte partide, dar CNC a aminat luarea unei hotariri pentru urmatoarea sa sedinta. •
Despre autor:

Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Social Impact Award: 10 idei pentru binele societății vor fi incubate în vara...
Sursa: green.start-up.ro
-
Pickles, localul cu murături prăjite care-ți trezește simțurile
Sursa: start-up.ro
-
Cheesecake cu afine, un desert incredibil de pufos și delicios pentru această...
Sursa: garbo.ro
-
Ana Nicolescu, change strategist: Antreprenoriatul nu e greu. Ce e greu e să...
Sursa: kudika.ro
-
Top 5 motive pentru care un client renunță la magazinul sau la brandul preferat
Sursa: retail.ro
-
NN are 2,2 milioane de clienți în România
Sursa: futurebanking.ro
-
ANSVSA a luat în vizor firmele de pe litoral. Ce nereguli au găsit...
Sursa: wall-street.ro