Presedintele Traian Basescu a sustinut in urma cu doua zile ca a fost socat de faptul ca fostul consilier prezidential Renate Weber a acceptat sa deschida lista candidatilor PNL pentru Parlamentul European, cu atat mai mult cu cat s-au despartit in "relatii extraordinar de bune".

"A fost un soc comportamentul ei, mai ales ca ne-am despartit in relatii extraordinar de bune si cu ea plangand la mine in birou", a marturisit Basescu, la B1 TV. Intrebat despre fostii sai consilieri prezidentiali, Adriana si Claudiu Saftoiu, presedintele a mai spus ca cei doi sunt ziaristi, analisti, sugerand ca nu vede de ce ar fi obligati sa-l sustina in continuare. "Loialitatea e obligatorie doar in timpul serviciului", a mai comentat el.

Fostul consilier prezidential Renate Weber a demisionat din functia detinuta la Palatul Cotroceni in urma cu mai bine de un an. Ulterior, ea a pledat in favoarea Cabinetului Tariceanu, la Curtea Constitutionala, in cateva litigii legate de conflictul institutional cu Administratia Prezidentiala. Unul dintre dosare s-a referit chiar la refuzul numirii lui Adrian Cioroianu in functia de ministru de externe. Apropierea lui Renate Weber de cercurile liberale a culminat prin acceptarea candidaturii la PE, ca si locomotiva a listei, prilej cu care a intrat in PNL.

Adriana Saftoiu a renuntat de asemenea la functia de purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, dupa o indelungata colaborare cu omul politic Traian Basescu. Saftoiu a demisionat intr-un moment delicat, chiar inaintea suspendarii sefului statului, in aceeasi perioada in care sotul sau a fost nevoit sa demisioneze din postul de director al SIE, comenteaza NewsIn.

Presa centrala a relatat recent ca Adriana Saftoiu ofera consultanta pe probleme de imagine si comunicare vicepresedintelui PNL Ludovic Orban, unul dintre cei mai virulenti critici ai presedintelui Basescu. Saftoiu nu a negat aceasta informatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.