Corneliu Vadim Tudor este senatorul cu cea mai mica rata de prezenta in sesiunea februarie-iunie 2007, in vreme ce, la Camera Deputatilor, in topul absentelor conduce Anca Boagiu, dupa cum anunta Institutului pentru Politici Publice.

"Parlamentarii au si alte activitati, desigur. Noi nu am spus ca nu ar avea. Personal vad cat de aglomerat este la zona de cafea din Camera", a marturisit Violeta Alexandru, director al IPP. Ea a spus ca scopul acestui raport este responsabilizarea parlamentarilor, dar si a sefilor de partide in alcatuirea listelor.

"La doua-trei zile dupa ce numele lor apar in presa ca urmare a rapoartelor noastre, ne trimit scrisori ca ne dau in judecata", a descris Violeta Alexandru, reactia cea mai frecventa la rapoartele IPP.

Potrivit unei monitorizari date publicitatii astazi de Institutul pentru Politici Publice, liderul PRM a inregistrat cea mai scazuta prezenta - la 2,1% dintre sedintele Senatului. Locul doi este ocupat de Sorin Oprescu, cu o rata de prezenta de 4,6%, urmat de presedintele PSD, Mircea Geoana, cu 4,8% si de Dan Voiculescu cu 5,5%.

La Camera, clasamentul celor ce au absentat este format din Anca Boagiu cu 3,0% prezenta, urmata de liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, cu 14,1% si cel al deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, cu 14,8%.

In schimb, deputatul cu cel mai ridicat procentaj de prezenta la vot este liberalul Gheorghe Gabor, care a fost prezent la 97% din voturi. Pozitiile doi si trei sunt ocupate de Ioan Furo, PRM, si independentul Claudius Zaharia.

La Senat, fruntas este David Gheorghe, PD, cu 91,2%. El este urmat de Mario Oprea, PNL, si Gheorghe Funar, PRM. Totusi, pe ansamblu, senatorii au un indice de prezenta mai mic decat deputatii, comenteaza NewsIn.

Din perspectiva prezentei la vot pe partide, cei mai activi au fost membrii UDMR, care au inregistrat o prezenta medie de 68%. Pe locul secund se situeaza reprezentantii PD cu 65%, urmati de cei ai PNL cu 63,3%. Cei mai putin prezenti la voturile din plen au fost parlamentarii din grupul minoritatilor (48,6%) si cei ai PC (48,8%).

In ceea ce privest prezenta la vot pe circumscriptii, cei mai activi s-au dovedit a fi parlamentarii de Covasna, Satu-Mare si Salaj. In schimb, cele mai slab reprezentate circumscriptii din acest punct de vedere sunt Giurgiu, Mehedinti si Tulcea.

IPP a ajuns la aceste procente dupa ce au fost calculate, voturile exprimate electronic, cu cartela, in plenul Camerei Deputatilor si a Senatului, fie ca este vorba de votul pe articole sau de cel final.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.