Tinerii UDMR resping acuzatiile episcopului Tõks Lszl, care a declarat portalului www.hotnews.ro ca UDMR este partid totalitar, “ultimul bastion comunist din Romania”, transmite corespondentul Rompres.
Presedintele Conferintei Tineretului Maghiar din Romania (MIÉRT), Borboly Csaba, a declarat, ieri, pentru ROMPRES, ca tinerii din UDMR considera afirmatiile episcopului Tõkes Laszlo ca fiind o jignire, in conditiile in care in UDMR se organizeaza alegeri interne de peste zece ani. De altfel, intr-un comunicat remis, miercuri, Rompres, atat Borboly Csaba, cat si vicepresedintele MIÉRT, Kovacs Peter, dezaproba pozitia adoptata de episcopul Tõkes Laszlo. ”Ca lideri ai MIÉRT ne simtim obligati sa ii atragem atentia domnului episcop Tõkes Laszlo asupra faptului ca, de exemplu, in Organizatia Teritoriala Ciuc - UDMR, inca din 1996, preliminar alegerilor locale si parlamentare, sunt organizate alegeri interne, directe prin vot secret, la care poate participa orice persoana cu simt si responsabilitati civice”, se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, cei doi lideri ai tinerilor maghiari atrag atentia ca, datorita alegerilor interne - atat celor directe cat si celor indirecte -, incepand cu 2004, mai mult de 800 de tineri maghiari, sub 35 ani, din Transilvania, pot reprezenta UDMR-ul in administratia locala. ”Din toata paleta politica romaneasca, doar UDMR-ul foloseste aceasta modalitate de selectie interna, deschisa, democratica, pluralista, bazata pe participarea directa a alegatorului”, se mai precizeaza in comunicatul de presa. Episcopul reformat Tõkes Laszlo i-a atacat virulent pe liderii Uniunii, in interviul acordat hotnews.ro, calificandu-i drept “corupti”, “oportunisti” si “demagogi”. In viziunea sa, UDMR este un partid totalitar, “ultimul bastion comunist din Romania”. Tot ieri, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat ca motiunea de cenzura nu poate influenta in niciun fel din punct de vedere juridic desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 28 noiembrie. „Odata ce Guvernul a emis deja Hotararea cu privire la data organizarii alegerilor, rolul sau nu mai este decat unul de administrare in aceasta chestiune. Ori chiar si un Guvern demis de Parlament prin motiune de cenzura poate emite acte de administrare, potrivit prevederilor din Constitutie. Odata cu Hotararea de Guvern, procesul electoral a inceput practic, iar un proces electoral odata demarat nu mai poate fi oprit, el urmand sa fie gestionat pe baza Hotararii deja existente de catre Autoritatea Electorala Permanenta si de Biroul Electoral Central”, a spus Frunda.
(Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.