La finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului, care a avut ca tema principala actuala situatie politica, Mircea Geoana a declarat ca motiunea democratilor vizeaza relatia dintre PD si PNL, iar social-democratii nu se vor implica in dezbaterea acesteia. El a precizat ca BPN a mandatat departamentele partidului sa faca o analiza a actualei guvernari, in functie de care se va lua o decizie asupra oportunitatii introducerii unei motiuni de catre social-democrati, avand in vedere necesitatea clarificarii situatiei politice in aceasta sesiune parlamentara. Liderul PSD nu a exclus posibilitatea intrarii formatiunii pe care o conduce la guvernare, dar a afirmat ca exista si sansa ca premierul Tariceanu sa ramana in functie. Din punctul sau de vedere, aceasta saptamana trebuie sa ofere clarificari, 'momentul adevarului, in care trebuie sa termine toti cu discursul dublu, cu negocieri care au loc si, de fapt, nu au loc'.

Geoana a explicat ca un 'guvern solid si responsabil' inseamna 'un guvern care sa se poata ocupa de problemele adevarate ale Romaniei si care sa termine cu aceasta situatie de incertitudine'. Decizia PSD urmeaza sa fie facuta publica vineri, dupa Comitetul Executiv National si dupa discutiile �directe cu toti actorii interesati�. Liderul social-democrat a refuzat sa vorbeasca despre discutiile avute pana acum, in conditiile in care se stie ca a avut loc o inalnire duminica seara, la Palatul Parlamentului intre Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, alaturi de alti lideri din PNL si PSD. Pe surse s-a aflat ca oferta liberalilor exclude o guvernare cu social-democratii, fiind de dorit ca situatia actuala sa se mentina, adica sustinerea Cabinetului Tariceanu in Parlament de catre PSD, dar fara oficializarea relatiei dintre cele doua tabere. Dupa discutii prelungite, fara un rezultat concret, reprezentantii PSD i-au informat pe liberali ca vor purta negocieri si cu democratii, pentru a se decide care va fi pozitia finala. De asemenea, s-a hotarat sa se poarte o noua runda de discutii intre cele doua tabere, cel mai probabil catre sfarsitul acestei saptamani.

Tot din surse s-a aflat si de o inalnire a social-democratilor cu Traian Basescu, dar si aceasta fara un rezultat concret, fapt previzibil. In privinta ipotezei ca i s-ar fi oferit un post de premier, Mircea Geoana a subliniat ca aceasta a fost o discutie �de foarte mare actualitate in urma cu doi ani si jumatate, cand PSD a castigat alegerile� si la congresul PSD din 2005, dar �acum discutia face parte din speculatii�. Un amanunt intersant este ca, dupa ce s-a terminat sedinta BPN, la sediul PSD a sosit ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman. Acesta a avut o intrevedere cu Mircea Geoana, dar ambii au refuzat sa faca declaratii pe marginea discutiilor avute. Presedintele social-democrat a tinut sa precizeze ca 'sunt unele subiecte care se pot comenta, pentru altele exista o confidentialitate politica'. De amintit este ca in urma cu o saptamana, sediul PSD primea vizita unui alt ambasador important, cel al Marii Britanii, Robin Barnett, ceea ce da nastere la tot mai multe speculatii privind miscarile de pe scena politica romaneasca.