Presedintele Partidului Romania Mare, C.V. Tudor, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca exista posibilitatea invalidarii referendumului din 19 mai, aceasta pentru ca este foarte greu sa creezi, in conjunctura legislatiei actuale, un referendum legal.

C.V. Tudor s-a referit si la faptul ca societatea civila nu isi pastreaza impartialitatea si distanta fata de politic, cu referire expresa la vizita pe care a facut-o Gabriel Liiceanu la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu. "Greseala societatii civile, si nu numai a ei, este ca a insultat 70% dintre parlamentarii alesi de cetatenii Romaniei", a declarat liderul PRM.

Pe fondul problemei suspendarii presedintelui si a efectelor pe plan extern a instabilitatii politice a tarii, presedintele PRM a spus ca "se incearca salvarea lui Basescu pe plan extern", amintind de interventia in Parlamentul European a lui Mircea Cosea. Pe de alta parte, "se observa o mediatizare excesiva a lui Traian Basescu, de catre unele televiziuni, acestea nefacand altceva decat sa-i preia gratuit mesajele". Referitor la consultarile de la Cotroceni, de miercuri, Vadim Tudor a afirmat ca "este regretabil ca cei de la PD nu au raspuns invitatiei presedintelui interimar, prin aceasta nefacand altceva decat sa se autoexcluda, devenind un partid anti-sistem, care nu il va putea sustine pe Traian Basescu".

Liderul PRM a declarat ca a discutat cu premierul problema Agentiei Nationale de Integritate, context in care a pledat pentru schimbarea termenului de "Integritate", care este prea vast si poate fi interpretat in conotatii conexe obiectului pe care trebuie sa il aiba. Deasemenea, ANI nu trebuie sa se transforme intr-un organism politienesc. PRM a cerut la Cotroceni si "deblocarea celor 2000 de dosare, care zac la DNA".

Liderul PRM si-a manifestat ingrijorarea fata de explicarile pe care le-a primit de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, referitor la datoria publica a Romaniei, cifra care nu este deloc de neglijat: 40 miliarde de euro, 14 miliarde ale Romaniei iar 26 miliarde ale firmelor private, garantate insa de stat, in timp ce rezerva valutara a tarii este de 22 miliarde euro. PRM a spus ca nu va organiza mitinguri, preferand o campanie moderata, inteleapta, fara manifestari inutile.

Urmand lui Dan Voiculescu, C.V. Tudor a declarat ca va transmite CNSAS o serie de documente care atesta ca presedintele suspendat, Traian Basescu, a facut politie politica. Liderul PRM a prezentat declaratiile unui fost timonier pe nava "Crisana", Cornel Borhovici, nava al carei comandant a fost Traian Basescu, care sustine ca "legaturile cu Traian Basescu cu Securitatea erau evidente" si ca, pe langa raportul de activitate pe care-l facea la intoarcerea din fiecare voiaj, "mergea la sediul Securitatii pentru a da si alte informatii".

De asemenea, printre documentele pe care C.V. Tudor vrea sa lea dea CNSAS, se afla si declaratia unui colonel in rezerva de la fosta Academie Navala Constanta, Corneliu Ciocan, potrivit caruia Traian Basescu avea "o relatie de colaborare cu seful Biroului de contrainformatii de la Academie, colonelul Tudor". Presedintele PRM a mentionat ca nu sunt singurele documente pe care le va depune, peste cateva zile, la CNSAS, prin intermediul unui avocat, membru PRM.

Liderul PRM a spus ca documentele depuse joi de deputat conservator, avocatul Sergiu Andon, reprezinta "marturii grave ale colaborarii lui Traian Basescu cu Securitatea", dar nu a facut si alte comentarii in legatura cu continutul acestora, deoarece nu are "dezlegare de la Dan Voiculescu". De asemenea, liderul PRM a mentionat ca ar putea sa actioneze in instanta CNSAS, pentru ca aceasta institutie "nu-si face treaba", devenind "un fel de Nufarul, care ii albeste pe toti".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.