Biroul Executiv al PSD va adopta maine modificarile mult-trambitate la statutul partidului. "Respectivele modificari ar reprezenta lovitura de gratie pe care Ion Iliescu i-ar da-o lui Adrian Nastase, avand in vedere ca vicleanul nea Nelu incearca sa obtina puterea absoluta in partid, prin propunerea potrivit careia numai functia de presedinte al PSD sa fie supusa votului la Congres. Iliescu vrea ca toate celelalte functii sa fie ocupate prin desemnarea directa a unor persoane de catre presedinte, adica de catre el.

Surse din Delegatia Permanenta a PSD sustin ca subiectul a fost discutat si in sedinta de ieri a conducerii, in absenta lui Iliescu. Sustinatorii acestuia, Solcanu, Oprescu, Mitrea, Dan Ioan Popescu, si-au facut deja socotelile ca vor fi direct numiti in functiile de vicepresedinti ai PSD, fara sa mai treaca prin votul Congresului (caz in care ar putea sa piarda si sa ramana pe linie moarta).
In aceste conditii, sedinta de maine a Biroului Executiv este anuntata de catre pesedisti a fi extrem de tensionata. Tot maine Biroul Executiv va vota si prevederile referitoare la criteriile de vechime. In legatura cu acest subiect, exista mai multe variante, ieri, in Delegatia Permanenta fiind discutata posibilitatea introducerii unei vechimi de trei, patru ani pentru functiile la nivel central si de sase luni-un an pentru cele la nivel local.

Cert este insa ca, in cazul in care maine BEx al PSD va vota pentru ca Ion Iliescu sa aiba dreptul de a numi pe cine vrea el pe functiile de conducere, Congresul din aprilie va deveni o simpla formalitate, iar partidul poate spune adio regulilor democratice de functionare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.