Liderul UPSC, senatorul Ioan Talpes, a votat impotriva motiunii simple anti-Macovei. Anuntul a fost facut, ieri, de catre secretarul exectiv al UPSC, Paul Sirbu.
"Desi presedintele Talpes are nemultumiri personale fata de activitatea ministrului Justitiei, votul sau a fost impotriva motiunii Macovei. A fost, dupa cum a sustinut si dumnealui, un vot pentru Romania", a afirmat Sarbu. Conform declaratiilor lui Sarbu, nemultumirile liderului UPSC fata de Macovei sunt legate de doua interpelari pe tema negocierilor de integrare in UE, pe care senatorul Talpes le-a facut la adresa Monicai Macovei, si de la care nu a primit niciun raspuns. Potrivit secretarului general Adrian Vilau, votul de sustinere al ministrului Justitiei din Parlament este justificat de pozitia oficiala a UPSC, conform careia lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue, indiferent de ministrul in exercitiu. "Initiatorii motiunii au fost loviti in interesele lor economice, pentru ca nu a fost vorba de motiunea unui partid sau altul, ci a unei oligarhii care doreste sa-si pastreze avantajele. Noi credem ca reforma inceputa sau continuata de Monica Macovei trebuie dusa mai departe, chiar daca avem sau nu un ministru iubit", sustine Adrian Vilau. Impotriva Monicai Macovei au votat, pe langa reprezentantii opozitiei, inca 12 senatori, dintre care cinci de la UDMR, trei liberali si un democrat.

Potrivit lui Adrian Vilau, senatorul Ioan Talpes s-a opus promovarii legii statutului minoritatilor. In acest sens, Vilau sustine ca Mircea Geoana a contribuit la crearea acestei situatii. "Nu este o intamplare faptul ca organizarea referendumului secuiesc coincide cu demararea procedurilor de suspendare a lui Traian Basescu. Insa trebuie sa mentionez ca lideri ai opozitiei, si aici ma refer in special la Mircea Geoana, au facut posibila aceasta situatie, pe care acum o condamna. Geoana, ca presedinte al Comisiei de politica externa a sustinut un proiect de lege impotriva intereselor nationale ale Romaniei", a spus Vilau, adaugand ca UPSC apreciaza pozitia sefului statului, si anume aceea ca demersul secuiesc este la limita Constitutiei. Totodata, Adrian Vilau a tinut sa precizeze ca, in opinia sa, pozitia UDMR este duplicitara. In ceea ce priveste documentul social-democratilor referitor la suspendarea sefului statului, Vilau crede ca acesta nu prezinta argumente concrete de incalcare a prevederilor constitutionale. "Este un colaj de articole din presa. Citindu-l, eu am avut mari nedumeriri in privinta localizarii in timp. Din punct de vedere juridic, documentul nu are nicio fapta concreta.Este mai degraba un proces de intentie si de cenzura a unor idei politice, procesc care il vizeaza direct pe Traian Basescu", a spus Vilau.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.