Razboiul pe legile sigurantei nationale, mai mediatizat poate decit o intreaga campanie pentru locale, a lasat unora impresia ca avem de-a face cu o reformare de zile mari, cit sa inchidem in cusca toate pericolele la adresa Romaniei, iar altora sentimentul acut al unei insecuritati majore.

Usurel, oameni buni, schimbari in legile deja existente s-au facut pe ici, pe colo, prin partile esentiale, dar ceea ce a zapacit de cap o tara intreaga a fost o banala relocare de servicii secrete. O justa repartitie politica. Ceva de genul care pe care. Pentru un moft guvernamental de a proceda altfel decit presedintia.

Chiar daca, initial, Monica Macovei s-a tinut tare si nu si-a dat la ordinul premierului avizul pe respectivul pachet de legi, chiar daca, ulterior, a cedat nervos si si-a conditionat avizul de inserare in textul legilor a obiectiilor ei pe fond, chiar daca, asa cum a asigurat premierul la finele saptaminii trecute, siguranta nationala a inundat deja masa guvernului si va fi si adoptata, tot n-am rezolvat inca problema.

Pentru ca miza este mult prea mare, circul se va muta in forta in dezbaterile parlamentare. Opinii pro si contra, amendamente, discutii interminabile, medieri, promulgari. Ehei, cale lunga… Asa incit o vom lua in curind de la capat, dar fiti pe pace. Mai este ceva de lucru pe la subordonarea serviciilor secrete insa nu-i bai. Oamenii aceia stiu sa lucreze si in parc, pe banca, pina cind li se va comunica explicit si oficial la care dintre Palate este montat celalalt capat al firului scurt.

Ramine sa vedem cine va avea cistig de cauza: Traian Basescu sau Calin Popescu Tariceanu. Noi ne alegem, in cel mai bun caz, cu o siguranta nationala in varianta imbunatatita oleaca. Daca mai tine si de foame, e OK! II


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.