PD ii sprijina, in continuare, pe Silvian Ionescu si Aurel Teodorescu, acuzati ca au fost ofiteri de Securitate. Aurel Teodorescu "este un profesionist foarte bun. Nu avem nici un fel de probleme cu Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Daca va avea probleme cu CNSAS, va pleca", a declarat ieri presedintele PD, Emil Boc, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN) al partidului.

Despre Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, Emil Boc a precizat ca, pana acum, CNSAS nu are nici o dovada ca acesta ar fi facut politie politica. Presedintele PD a subliniat faptul ca Ionescu are certificat ORNISS, "pe care putini membri ai guvernului il au, ceea ce inseamna ca din punct de vedere al institutiilor statului nu a facut politie politica".

Totusi, Boc a precizat ca "orice persoana care se va dovedi ca a facut politie politica in sensul actual al legii sau al legii modificate va fi exclusa din partid si isi va pierde functia pe care o detine din perspectiva sustinerii politice a PD".

Boc a recunoscut ca nu stia ca Aurel Teodorescu, seful Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, a fost ofiter de securitate si a precizat ca acesta nu este membru al PD, ci este doar sustinut de partid pentru a ocupa functia respectiva.

Intrebat de ce Silvian Ionescu nu a mai fost numit prefect al Capitalei, Emil Boc a explicat ca, la vremea respectiva, BPN al PD a stabilit ca in functia de prefect sa fie propulsate persoane care sa nu aiba nici un fel de probleme, "de nici o natura", sa nu fie controversate, stiut fiind faptul ca Ionescu a fost ofiter de securitate.

La randul sau, vicepresedintele PD Radu Berceanu a opinat ca s-a incercat crearea unei similaritati intre cazul lui Silvian Ionescu si cel al Monei Musca. Berceanu a spus ca, din 1990, se stia despre faptul ca acesta a fost ofiter al DIE (Directia de Informatii Externe), ca el le-a spus colegilor de partid cu ce s-a ocupat. "Eu am fost foarte mult impotriva lui si a luat destule capace si ironii de la mine, dar a fost in situatia unui om care a venit in 1990 si a spus toate lucrurile acestea. Si din 1990 si pana acum, stiindu-se despre el ca a fost la DIE, n-a descoperit nimeni, vreun organism, presa sau ceva vreo chestiune legata de politie politica", a afirmat vicepresedintele PD.

Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, excluse din partid
Emil Boc a anuntat ca BPN al PD a decis excluderea din partid a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile pentru grave prejudicii de imagine aduse PD. "Nu am crezut, atunci cand le-am nominalizat (pe Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile - n.r.) ca pot fi in stare de asa ceva, ne-au dezamagit pe toti", a reafirmat liderul democrat, referindu-se la scandalul de la ARIS.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a decis vinerea trecuta eliberarea din functie a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile, pentru comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata.
Conflictul dintre Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile a izbucnit saptamana trecuta, cand presedintele ARIS a declarat ca vicepresedintele agentiei a recunoscut, sub semnatura, ca a primit diverse "atentii" de la un investitor strain in cursul unei intrevederi cu acesta. Gabriela Vasile a sustinut ca afirmatiile presedintelui ARIS sunt pure calomnii, fara nici un continut real si a anuntat ca o va actiona in instanta pe Ana Maria Cristina.

Potrivit vicepresedintelui ARIS, Ana Maria Cristina ar incerca sa musamalizeze neregulile pe care Gabriela Vasile le-a semnalat vicepremierului Bogdan Pascu si sefului Cancelariei Primului-Ministru, Aleodor Francu.
Ulterior, Ana Maria Cristina l-a acuzat pe senatorul Marius Marinescu ca doreste sa preia controlul ARIS si ca a introdus-o pe Gabriela Vasile in agentie, "pe usa din dos". Ea a spus ca Marinescu o sustine pe Vasile si ca incearca sa preia controlul asupra relatiilor cu investitorii straini din Romania.

In ceea ce il priveste pe Marius Marinescu, presedintele PD a declarat ieri ca exista membri care au solicitat excluderea senatorului din partid. Emil Boc a explicat ca in privinta parlamentarului se va putea lua o decizie abia dupa ce se va pronunta Comisia de etica si daca raportul Corpului de control al primului-ministru va arata ca acesta a fost implicat in scandalul de la ARIS. "Avem institutii ale partidului care se pronunta. Daca va reiesi acest lucru vom lua o decizie. Ca presedinte de partid, lucrez institutional pe baza statutului, solicitand Comisiei Nationale de Etica si Litigii sa analizeze sesizarile facute. Sunt garantul statutului", a spus presedintele PD. El a adaugat ca atat Marius Marinescu, cat si organizatia PD Ialomita, care le-au sustinut pe Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile in fruntea ARIS, au fost atentionati cu privire la faptul ca au o raspundere politica in fata Biroului Permanent National pentru nominalizarile facute.

Marian Neagu - sef la ARIS

Biroul Permanent National al PD a decis, ieri, sa-l nominalizeze pe Marian Neagu pentru functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), urmand ca propunerea sa fie inaintata premierului Calin Popescu Tariceanu. Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca, in prezent, Marian Neagu, in varsta de 30 de ani, este expert principal in Ministerul Finantelor Publice. Boc a afirmat ca, deocamdata, PD nu nominalizeaza un candidat pentru functia de vicepresedinte al ARIS. "Asteptam continuarea discutiilor pe marginea agentiilor, sa vedem daca va ramane o asemenea pozitie sau nu", a explicat liderul PD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.