MEC confirma ca pentru ocuparea unui loc de munca Orasanu trebuia sa-si echivaleze diploma de Bacalaureat

Razvan Orasanu face parte dintre tinerii Romaniei. Statutul de ministru secretar de stat i-a venit ca un cadou din partea premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-un moment in care privatizarea societatilor romanesti devenise o urgenta, mai ales ca era un punct important al procesului de aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana.

Fara studiile echivalate in Romania, fara experienta in domeniu, Orasanu a sarit de pe bancile facultatii London School of Economics and Political Science din Londra (facultate din cadrul University of London) la functia de "lecteur en anglais", adica traducator la HEC School of Management din Paris, a urmat "reprezentarea primului-ministru la sedintele pregatitoare de Guvern si analiza saptamanala a mapei pentru sedinta de Guvern", adica a fost consilier personal al lui Tariceanu, pentru ca apoi sa fie propulsat in functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Experienta sa in domeniu, mai ales intr-o functie de conducere asa cum prevede legea, este nula! Adaugand la aceasta meteahna si faptul ca si-a echivalat studiile superioare efectuate in Marea Britanie dupa ce-a zacut in fotoliul ministerial timp de sapte luni este evident ca avem de-a face cu un presedinte in afara legii! Sa lasi privatizarea Romaniei pe mana unui tanar de 24 de ani este o iresponsabilitate, chiar daca promovarea tinerilor este o necesitate mult mediatizata in politica.

Precizarile Ministerului Educatiei

In contextul in care demersul nostru jurnalistic a fost catalogat de unii drept rea-vointa sau o minciuna sfruntata, redam in continuare precizarile Centrului National pentru Recunoasterea si Echivalarea Studiilor: "In sistemul de invatamant romanesc nu este necesara echivalarea diplomei de Bacalaureat decat ca diploma care da accesul la invatamantul superior sau pentru ocuparea unui loc de munca. Domnul Razvan Orasanu nu a prezentat niciodata la CNRED, in vederea echivalarii, diploma sa de Bacalaureat, intrucat a intrat in procesul de echivalare cu diploma emisa de University of London".

Deci echivalarea Bacalaureatului era necesara la incadrarea in munca, fie ca a fost vorba de functia de consilier al primului-ministru, fie de functia de la AVAS. A prezenta la angajare o diploma de facultate din Marea Britanie, fie ea obtinuta la Oxford, Cambridge sau University of London, este, momentan, o ilegalitate, atat timp cat nu ai echivalat in primul rand Bacalaureatul la MEC!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.