Decebal Traian Remes a revenit in PNL pe post de secretar executiv pe probleme politice. O revenire pe cit de ciudata, pe atit de putin explicata.

Cu ce-l puteti ajuta pe Tariceanu din pozitia de secretar executiv al PNL?

Am inteles ca voi avea obligatia sa produc proiecte politice. Intr-o perioada scurta voi supune PNL aceste initiative. Daca colegii considera ca merita sa fie detaliate, pentru a fi folositoare in batalia din scena politica, atunci vor fi dezvoltate. In momentul de fata este prematur pentru a spune ce va alege partidul.

Veti face un proiect politic cu Theodor Stolojan sau cu Valeriu Stoica, doi dintre cei care au viziuni politice legate de PNL?

Eu cu Theodor Stolojan nu am lucrat niciodata. Nu cred in momentul de fata ca ne vom regasi intr-un proiect comun, dar, pentru ca viata m-a invatat multe, nu afirm ca ar fi imposibil.

Ce va desparte de el?

Daca vorbim ca doua persoane sint despartite de ceva, inseamna ca undeva, in cercurile lor de interes, in ceea ce priveste batalia cu viata, nu au ceva in comun. Nu m-am regasit absolut niciodata concomitent cu el. I-am succedat dupa ani multi la ministerul Finantelor, dar asta nu inseamna ca am avut vreodata cu dumnealui vreo intilnire in planul ideilor, in plan practic, politic.

Va mentineti afirmatia ca desemnarea ca presedinte al PNL a lui Stolojan a fost "o imbecilitate si o prostie"?

Nu admit ca am facut o asemenea afirmatie. Faceti trimitere, cred, la momentul la care am luat cuvintul intr-un cadru organizat, in 2000, si am imputat prim-vicepresedintelui de atunci, Valeriu Stoica, ca impune liberalilor un impozit pe prostie. Acest lucru l-am spus.

La ce v-ati referit cind ati spus impozit pe prostie?

In perioada 1996-2000 ne aflam intr-o coalitie la guvernare. Azi avem tot o coalitie. Vedeti prin cite sincope trece si azi, si totusi coalitia incearca din rasputeri sa se tina grupata pentru a duce la bun sfirsit integrarea. Jocurile politice din anul 2000 au facut ca, in jurul Guvernului, sa apara 4-5 candidaturi la presedintie. Cred ca daca unul dintre jocuri ar fi lipsit, Romania intre 2000-2004 ar fi avut de cistigat.

Sustineti ca daca nu ar fi fost desemnat Stolojan, PNL, CDR ar fi cistigat?

Daca ar fi fost un candidat comun in 2000 ar fi existat o sansa. Actualului presedinte al tarii i s-a dat o sansa mica in campania din 2004. Doar adunarea fortelor si lipsa de disensiuni au dat rezultate pentru victoria lui Traian Basescu. Dati-mi voie sa cred ca, in 2000, coalizarea ar fi dat roade.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.