Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor i-a atacat ieri pe Calin Popescu Tariceanu si pe Bogdan Olteanu cu o virulenta inexplicabila.

Premierul Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, au fost desfiintati verbal de colegul lor de partid Crin Antonescu, care a avut sa le reproseze "penibilul" si "lacomia" in care au cazut.

Viziune "de prost-gust"

"La jumatatea mandatului, noi avem administratia Nastase-Cozminca la care Tariceanu a mai adaugat ceva din nevoia de integrare europeana. Exista Cancelaria primului-ministru, care este practic un al doilea guvern. Avem Secretariat permanent de afaceri externe, cu toate ca exista un minister care se ocupa cu acelasi lucru", a reclamat Antonescu, amintind ca programul politic al PNL este "de debirocratizare si restructurare a Guvernului". El si-a amintit si de componenta Executivului, despre care a spus ca este "Guvernul intim al lui Tariceanu". "Miscarea rapida a lui Radu Stroe la Secretariatul General si a lui Mihai Voicu la Relatia cu Parlamentul, dincolo de faptul ca cei doi nu ar trebui sa aiba rang de ministri, nu a fost discutata si analizata. Daca asta este viziunea primului-ministru despre remaniere, este prea putin si de prost-gust", a spus Antonescu. El a mentionat ca nici pina acum nu a reusit sa afle, cu toate ca este lider al grupului PNL de deputati si sustine un guvern, cine cu ce se ocupa, "decit aluzii la niste rude".

Fluturasii, scosi la atac

"Ii cer premierului sa faca precizari cu privire la cele patru milioane de fluturasi pe care troneaza chipul sau", i-a solicitat Antonescu lui Tariceanu. El a caracterizat actiunea drept "o forma penibila de propaganda, de campanie electorala lipsita de obiect". "Am fost uimit de explicatiile ca el nu stia de fluturasi, desi semnatura era a lui, iar chipul nu era nici al lui Mihai Voicu, nici al lui Bogdan Olteanu", l-a ironizat deputatul PNL pe seful Guvernului. El i-a cerut punctual lui Tariceanu "detalii despre costuri, cine a executat campania, cine a luat banii". "Vreau sa stiu daca isi asuma campania, pentru ca eu, ca membru PNL, nu mi-o asum si nu vreau sa fiu asociat cu ea. O buna guvernare s-ar fi vazut de la sine", a rasucit cutitul in rana Antonescu.

"Liberalismul nu inseamna lacomie"

"Daca tot a anuntat ca are intentia de a schimba ceva, atunci sa inceapa cu el si sa-si dea demisia din comisia de privatizare CEC", i-a cerut Antonescu presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (PNL). El a precizat ca "daca acesta ar fi hobby-ul lui, atunci sa participe fara indemnizatie". "Liberalismul nu inseamna lacomie si-l invit sa inteleaga ca functia de presedinte al Camerei Deputatilor nu este compatibila, nu din punct de vedere legal, ci moral, cu cea de membru al unei comisii de privatizare", a mai spus Antonescu.

Nu-i pasa de sanctiuni

La finalul discursului, deputatul liberal i-a facut totusi o concesie lui Tariceanu si i-a indicat sa modifice protocolul Coalitiei, care il obliga sa faca consultari inainte de schimbarile din Guvern. "Cita vreme a fost investit in functie trebuie lasat sa-si exercite functia", a mai spus deputatul PNL. In plus, Antonescu a mentionat ca nu-i este teama de repercusiunile lui Tariceanu si ca el poate fi schimbat oricind de la grupul PNL daca deputatii partidului considera ca nu-i mai reprezinta.

Antonescu, adversarul mocnit

De la congresul la care Tariceanu a devenit presedinte al PNL, Antonescu nu a fost niciodata un sustinator al acestuia si l-a criticat intotdeauna pentru ca si-a pus "caratorii de mape" in structurile de conducere ale partidului si in componenta Guvernului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.