PD nu are un program de racolare a membrilor altor partide, libertatea de a alege formatiunea in care sa-si desfasoare activitatea politica apartinand fiecaruia, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu.

"Exista un val de plecari din PSD, dar fiecare opteaza pentru partidul care-i convine. La un moment dat, sunt si oameni de la nivelul administratiei publice. Noi nu avem un program de racolare," a spus, intr-o conferinta de presa, Adriean Videanu.
Social-democratii i-au acuzat in repetate randuri pe democrati ca au un adevarat program de racolare a alesilor locali ai PSD. Dupa demisia din partid a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, presedintele PSD, Mircea Geoana, ataca dur PD.
Liderul PSD acuza PD ca are "un plan diabolic de santaj, intimidare, presiune si momire a alesilor locali" prin care incearca sa creeze un partid prezidential in jurul presedintelui Basescu.

Ieri, Adriean Videanu a amintit de plecarea din PD, in perioada 2002-2004, a 500 de primari, dupa ce, presedintele din acea perioada a PSD, Adrian Nastase "decretase" inceperea campaniei de destructurare a PD. Videanu a explicat ca dupa preluarea puterii de catre actuala coalitie, PD a stabilit un moratoriu de sase luni, prin care nu a primit pe nimeni in randul membrilor sai, cu toate ca nu a reusit sa-si completeze pierderile pricinuite.
"In prezent, libertatea de a inscrie noi membri ramane la nivelul organizatiilor judetene, care vor analiza si hotari asupra fiecarui reprezentant al administratiei publice, locale sau centrale, care doreste sa devina membru al PD", a aratat liderul democrat.

In alta ordine de idei, Adriean Videanu a afirmat ca PD, dupa alegeri, simte lipsa presedintelui Basescu, a carui imagine s-a confundat cu cea a partidului. "Desigur ca suntem vitregiti de lipsa presedintelui Traian Basescu, e adevarat ca nu mai avem aceea atitudine politica manifestata de presedintele partidului, pentru ca Traian Basescu e unul!", a spus Videanu. El a mentionat ca, in actuala situatie, PD incearca sa compenseze golul lasat de plecarea lui Basescu printr-o atitudine de echipa, la nivelul Biroului National.

"Sper ca atitudinea de echipa se vede cel putin la nivelul presedintelui, presedintelui executiv si al secretarului general, dar si al vicepresedintilor. Incercam sa ne manifestam ca o echipa care stie ce are de facut", a declarat presedintele executiv al PD.
In ceea ce priveste parlamentarii de alta culoare acceptati in PD, Videanu a motivat ca au actionat in beneficiul actului de guvernare. "Am dorit sa cream acea majoritate cu care sa ne putem trece legile si sa ne putem indeplini programul de guvernare. Dincolo de anumite acuze care ni se aduc, decizia de acum va fi un lucru bun", a spus Videanu.

Atac colegial

Chiar si colegii conservatori le-au cerut democratilor sa puna capat racolarilor politice in scopul construirii "unui nou partid stat". PC acuza PD ca fac presiuni asupra primarilor si consilierilor satreaca de la PSD la PD, in timp ce la centru liderii democrati "fac pe sustinatorii unui Parlament si a unei coalitii curate".

Biroul Permanent al PC a adoptat o rezolutie in care cere tuturor membrilor si pe alesilor sai "sa reziste" si sa semnaleze conducerilor judetene ale filialelor partidului orice presiune la care sunt supusi. Senatorul conservator Sabin Cutas a spus ca PD nu are "o atitudine corecta" fata de un partener de coalitie. In rezolutie este subliniat faptul ca singurul motiv pentru care PC se afla la guvernare este asigurarea stabilitatii politice si aderarea la UE la 1 ianuarie 2007.

"PC nu este un aliat credibil"

PC "nu este un aliat credibil si statornic", a replicat ieri vicepresedintele PD Ioan Olteanu. "Conservatorii nu au girul moral ca sa poata judeca Partidul Democrat", a spus Ioan Oltean, amintind ca PD a avut un moratoriu de sase luni, imediat dupa alegerile din 2004, perioada in care nu a primit pe nimeni in randurile sale.

Vicepresedintele PD caracterizeaza acuzele PC drept "malitioase si rauvoitoare" si aminteste ca atat PC, cat si PNL au "inregimentat" alesi locali si parlamentari, motiv pentru care nu pot afirma ca au sustinut mereu stoparea migratiei politice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.