Fuziunea a devenit un subiect des invocat de membrii PNL si PD.

Mai mult, democratii si liberalii, fiecare avand propriile pretentii in ceea ce priveste doctrina viitoarei formatiuni, au inceput sa arunce vina unii pe ceilalti cu privire la intentia de nerealizare a acestui proiect. La sfarsitul saptamanii trecute, democratul Radu Berceanu i-a atacat pe liberali, considerand pretentiile acestora ca fiind exagerate. "De la PNL am primit raspunsuri vagi, politicoase care insemnau, de fapt, nu. Daca nu vor o fuziune, este bine sa spuna clar acest lucru. In momentul de fata, PD este de doua ori cat PNL. Ei ar vrea sa fuzionam, dar sa se pastreze doctrina liberala, sa se numeasca PNL si sa aiba la conducere niste liberali adevarati. Asta nu mai e fuziune, ci absortie", spunea Berceanu. Aceste declaratii nu au ramas fara ecou in tabara liberala. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a afirmat ca Berceanu "se afla intr-o confuzie regretabila atunci cand vorbeste despre formatiuni politice mari si mici".

"Reprezentativitatea si forta unui partid sunt date de numarul celor votati de electorat pe listele sale si nu de cei obtinuti pe baza migratiei politice. Reprezentantul PD ar trebui sa clasifice partidele dupa adevarata lor marime si nu dupa sondajele facute de diverse institute. Ii amintesc ca, in urma cu doar un an si jumatate, un anumit partid castiga saptamanal alegerile, iar acum se faramiteaza in Opozitie", a precizat Motreanu. La randul sau, vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat pentru A.M. Press ca, in opinia sa, aceste presiuni continue venite din partea democratilor arata ca, de fapt, PD da inapoi de la acest proiect daca inainte de realizarea fuziunii incep astfel de discutii. "Inseamna ca din partea lor nu se doreste fuziunea. Si acesta este un lucru regretabil pentru ca este a treia sau a patra oara cand procedeaza asa", a mai spus Melescanu.

El a adaugat ca fundamentul unei fuziuni este reprezentat de definirea foarte clara a optiunilor ideologice ale fiecarei formatiuni in parte. "Unificarea unui partid cu un alt partid nu se face doar pentru ca suntem la guvernare. Pentru asta se fac aliante politice", a mai spus Melescanu. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, nu se arata surprins de declaratiile senatorului democrat, afirmand ca acesta este "la fel de arogant si de nepoliticos precum il stia". Orban a mai spus ca raportul dintre PNL si PD, pana in 2008, este de 1,3 la 1, in favoarea liberalilor. De asemenea, Orban a afirmat ca, de fapt, pastrarea doctrinei liberale in viitoarea formatiune este dorinta PNL, insa "nu este obligatoriu ca PD sa accepte". La randul sau, vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, l-a intrebat pe senatorul Radu Berceanu "de cand 14 la suta este mai mare decat 21 la suta". "Stiam ca domnul Berceanu este inginer, nu poet", a mai spus Hasotti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.